OGLASIO SE MILOV MEGAFON: Čanak poziva na vojni puč u Crnoj Gori

Novosti onlajn

13. 12. 2022. u 08:57

PARLAMENTARNA većina, predvođena Demokratskim frontom (DF), usvojila je 2. novembra izmene Zakona o predsedniku Republike kojim skupština preuzima deo njegovih nadležnosti u oblasti predlaganja mandatara za sastav vlade.

ОГЛАСИО СЕ МИЛОВ МЕГАФОН: Чанак позива на војни пуч у Црној Гори

Foto Tanjug

Evropska unija je pozvala političke lidere Crne Gore da u potpunosti slede preporuke Venecijanske komisije koja je preporučila da izmene Zakona o predsedniku Crne Gore ne budu usvojene, jer bi u suštini predstavljale promenu Ustava i to manjom (skupštinskom) većinom od propisane. Parlamentarna većina ipak je posegla za promenama Zakona o predsedniku nakon što je Đukanović iz formalnih razloga odbio da dodeli mandat za sastav nove vlade njenom kandidatu Miodragu Lekiću.

Po ovom pitanju, svoj stav je jasno izrazio Nenad Čanak.

- Izglasavanjem izmena zakona o Predsedniku u Podgorici na način koji nije predviđen Ustavom i paralizom državnih organa, izvršen je državni udar u Crnoj Gori od strane inostrane agenture čiji je cilj uništenje suvereniteta i samog postojanja Crne Gore kao države. 

Vojska Crne Gore ima obavezu da uđe u Parlament i pohapsi poslanike koji su prekršili Ustav u smislu svoje obaveze zaštite ustavnog poretka svoje države. Vojska ima obavezu da očuva red i obezbedi održavanje parlamentarnih izbora. Sve drugo je saučesništvo u veleizdaji - napisao je Čanak na Tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (11)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar