ZAŠTO JE KURTIJU ZASMETALO BAŠ VINO PETROVIĆA Vučić: Izgleda da je bila sporna ova etiketa

Novosti online

12. 12. 2022. u 11:33

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu vlasnika vinarije Srđana Petrovića iz Velike Hoče, kome su policija i carina prištinskih vlasti zaplenili krajem prošle nedelje gotovo sve proizvedeno vino, oko 42.000 litara, a predsednik je uživo otkrio i šta stoji na etiketi koja je očigledno zasmetala Aljbinu Kurtiju.

ЗАШТО ЈЕ КУРТИЈУ ЗАСМЕТАЛО БАШ ВИНО ПЕТРОВИЋА Вучић: Изгледа да је била спорна ова етикета

Foto: Printskrin

 - Moram da vam kažem da sam na poklon dobio metohijsko crveno vino, izvanredno, i ono što je interesantno, što na etiketi stoji KiM, Velika Hoča, naša Srbija, pa im je izgleda to zasmetalo. Vama hvala na ovome, moj otac ima veliku kolekciju vina pa će ovo vino zauzeti posebno mesto u našoj kući u Jajincima - rekao je predsednik i zahvalio ovoj divnoj porodici i zatražio da nakratko ostane nasamo sa porodicom Petrović.

Zaplena je, inače, protekla dramatično, a Vučiće je tim povodom ocenio da se Srbi na Kosovu i Metohiji suočavaju sa ogromnim pritiscima, i da mržnja prema srpskom narodu ide do krajnjih granica.

Predsednik je tada podsetio da se u Velikoj Hoči dogodio napad na celu enklavu, a ne samo na kuću Srđana Petrovića, njegovih roditelja i dece, dodajući da „srpske sluge Aljbina Kurtija” treba da znaju, kada govore da mu oteto vino treba vratiti, da je to vino uništeno. Najavio je da će razgovarati sa Srđanom Petrovićem, te da će mu država pomoći koliko je moguće da njegova porodica opstane u Velikoj Hoči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (115)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati