SLOBODA ZA SRBE JE I DALJE NEDOSTIŽNA: Vinar Srđan Petrović čekao Handkea, a dočekao da bude žrtva Kurtijevog terora

A. P.

09. 12. 2022. u 15:06

VINAR Srđan Petrović glavni je junak i nagrađivanog dokumentarnog filma Gorana Radovanovića "Čekajući Handkea". Petrović je svojevremeno kazao da naslov "Čekajući Handkea" zapravo znači "čekajući slobodu", ali je sloboda, očigledno, na Kosovu i Metohiji za Srbe i dalje nedostižna.

СЛОБОДА ЗА СРБЕ ЈЕ И ДАЉЕ НЕДОСТИЖНА: Винар Срђан Петровић чекао Хандкеа, а дочекао да буде жртва Куртијевог терора

Foto: D. Z.

- Petrovića kažnjavaju što hoće da postavi ploču Peteru Handkeu na svojoj vinariji jer je nobelovac više puta boravio kod njega. Petrovića kažnjavaju jer smo u filmu posetili srpsko groblje u obližnjem Orahovcu gde su sve nadgrobne ploče, sve do poslednje, srušene, uključujući i ploče umrlih 2017. i 2018! Petrovića kažnjavaju jer u filmu deca pevaju odu Velikoj Hoči kao simbolu srpskog identiteta! Petrovića kažnjavaju kako Handke nikada više ne bi pio hočansko belo vino! Petrovića kažnjavaju jer kosovske vlasti ne umeju da naprave vino... - kaže za "Novosti" Radovanović koji je, snimajući film, dobro upoznao i Petrovića i stanovnike Velike Hoče.

I u svom prethodnom filmu "Enklava" bavio se teškim životom našeg naroda, a posetio je i ostale srpske enklave. Kako je moguće da u 21. veku jedan narod u Evropi živi u strahu, izolovan, unutar svog malog "kruga"?

- Moguće je jer međunarodna zajednica osnovala fašistički režim u Prištini! Moguće je jer više od 23 godine međunarodna zajednica nije otkrila nijednog počinioca ubistva nad Srbima ili počinioca krađe nad srpskom imovinom! Ovo je čist rasizam sa idejom da se svi koji nisu Albanci proteraju! Ovome su saučesnici predstavnici međunarodne zajednice i srpskog nevladinog sektora koji podržava kosovski režim. Ne smemo da dozvolimo da Handkea "čekamo" u Beogradu, već u Dečanima, Hoči, Gračanici, Banjskoj, Mitrovici, Leposaviću...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu