VULOVIĆ O UPADU PRIŠTINSKE POLICIJE U ZUBINOM POTOKU: Naoružani Albanci u pratnji Aljbinu Krasnićiju

Novosti onlajn

06. 12. 2022. u 16:35

PREDSEDNIK opštine Zubin Potok Srđan Vulović izjavio je danas da je ponašanje ljudi iz Prištine koji su sa policijom danas oko 13 časova došli u prostorije Opštinske izborne komisije bilo veoma bahato i neprofesionalno.

ВУЛОВИЋ О УПАДУ ПРИШТИНСКЕ ПОЛИЦИЈЕ У ЗУБИНОМ ПОТОКУ: Наоружани Албанци у пратњи Аљбину Краснићију

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Tri blindirana automobila došla su ispred opštine. Dva službenika su u pratnji dvojice policajaca bez objašnjenja prošli pored portirnice i bez potrebe nogom otvorili otključana vrata prostorije koju koristi Opštinska izborna komisija. Tu je bila naša službenica, koja je bila zatečena situacijom - rekao je Vulović za Kosovo onlajn, navodeći da su oni doveli i majstora koji je promenio bravu na vratima Opštinske izborne komisije.

Vulović je istakao da će sada novi službenik OIK u Zubinom Potoku raditi sada od 8 do 16 sati svakoga dana. Vulović je rekao da se nekoliko Albanaca naoružanih dugim cevima, koji su bili u pratnji, popelo na prvi sprat opštinske zgrade, a da se u međuvremenu narod okupio ispred zgrade, ali da nije naseo na provokacije.

Kako saznaje Kosovo onlajn, Albanac iz Ministarstva za lokalnu samoupravu sa novim službenikom izborne komisije govorio je isključivo na albanskom jeziku. U pitanju je zamenik ministra Aljbin Krasnići, funkcioner Samoopredeljenja. Članovi opštinske izborne komisije (OIK) u severnoj Kosovskoj Mitrovici u pratnji specijalne kosovske policije upali su danas u prostorije koje je OIK koristila tokom prethodnih izbora, a gradom ođekuju detonacije od topovskih udara i čuju se sirene.

Sirene se čuju i u Leposaviću, a primetno je pojačano prisustvo pripadnika Euleksa, objavio je Kosovo onlajn.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Dvojezične državne škole sve traženije, a jedna se uskoro otvara i u Beogradu na vodi!