DAČIĆ RAZGOVARAO SA NEMAČKOM AMBASADORKOM: Odnosi dve zemlje razvijeni u svim oblastima

Tanjug

14. 11. 2022. u 15:48

MINISTAR spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novoimenovanu ambasadorku Nemačke u Srbiji Anke Konrad sa kojom se saglasio da su bilateralni odnosi dve zemlje veoma dobri i izuzetno razvijeni u svim oblastima, posebno u sferi ekonomije.

ДАЧИЋ РАЗГОВАРАО СА НЕМАЧКОМ АМБАСАДОРКОМ: Односи две земље развијени у свим областима

Foto: Tanjug

Dačić je podvukao da se u protekloj godini ukupna trgovinska razmena roba i usluge približila cifri od osam milijardi evra što je, kaže, veliki razlog za zadovoljstvo.

Istovremeno je iskazao interes naše strane za nastavkom saradnje i daljim investicijama nemačke strane, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ambasadorka Konrad rekla je da je Nemačka spremna da nastavi intenzivan politički dijalog i unapređivanje međusobnog poverenja sa našom stranom.

Ona je posebno naglasila neophodnost pune primene Briselskog sporazuma i dogovora koje su postigle dve strane u dijalogu između Beograda i Prištine.

Takođe, apostrofirala je podršku Nemačke u procesu ubrzanja evropskih integracija Srbije.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)