TAČI SE SKRIVA IZA AMERIKE, NATO-a i BRITANIJE: Otkriveno kako će se Zmija braniti od optužbi za stravične zločine terorističke OVK

Novosti online

09. 11. 2022. u 21:52

U PRELIMINARNOM dosijeu odbrane nedašnjeg lidera terorističke OVK Hašima Tačija navodi se da, da je OVK delovala na osnovu zločinačkog plana ubijanja, mučenja i zlostavljanja civila, nikada ne bi imala podršku SAD, Velike Britanije, NATO, OEBS, Kontakt grupe ili šire međunarodne zajednice, prenosi Kljan Kosova.

ТАЧИ СЕ СКРИВА ИЗА АМЕРИКЕ, НАТО-а и БРИТАНИЈЕ: Откривено како ће се Змија бранити од оптужби за стравичне злочине терористичке ОВК

Foto: Printskrin/shutterstock/ilustracija

- Nije postojao zajednički zločinački plan OVK. Međunarodna zajednica ga nikada ne bi podržala -  navodi se u tom dosijeu.

Odbrana tvrdi da je slučaj zasnovan na delimičnom i selektivnom lažnom predstavljanju događaja o kojima je reč.

Prema njihovim rečima, novinari, istraživači, diplomate, istoričari i pravnici pomno su ispitivali ove događaje. 

Odbrana navodi da su mnoga dokumenta na koje se sud pozivao potekli iz državnih organa Srbije, a koji su, kako neosnovano tvrdi, "pokušali su da ubiju Dika Martija da bi za njegovu smrt okrivili kosovske Albance". 

- Nije postojala zajednička zločinačka namera da se zadobije i vrši kontrola nad celim Kosovom (i Metohijom) vršenjem ubistava, mučenja, progona i drugih zločina protiv čovečnosti ili ratnih zločina protiv protivnika. Veza između navodnih zločina u optužnici i g. Tačija se ne može dokazati uokvirujući slučaj oko plana koji nije postojao - navodi odbrana.

Prema njihovim rečima, Tači, drugi pripadnici terorističke OVK nisu imali podsticaj da čine zločine nad protivnicima, a zapravo su imali primarni imperativ da to ne čine.

- Oni su u potpunosti razumeli da njihov angažman sa međunarodnom zajednicom, apsolutno neophodan za njihov opstanak, zavisi od činjenice da OVK nije zločinački poduhvat, već pokret vredan ovog angažmana i podrške. Da je OVK delovala na osnovu zločinačkog plana ubijanja, mučenja i zlostavljanja civila, nikada ne bi imala podršku SAD, Velike Britanije, NATO, OEBS, Kontakt grupe ili šire međunarodne zajednice. Naravno da jeste. Nije postojao zajednički zločinački plan OVK. Međunarodna zajednica ga nikada ne bi podržala - navodi odbrana.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)