SRBIN KOJI JE NAPUSTIO POLICIJU TZV. KOSOVA ZA "NOVOSTI": "Ovde sam radio 10 godina, dosta je bilo više, ne može se!"

D.Zečević/M.Stevanović

07. 11. 2022. u 18:50

SRBI koji su do danas bili pripadnici policije takozvanog Kosova, jutros su i zvanično u zgradi policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici razdužilo svoje uniforme i vratili ovlašćenja.

СРБИН КОЈИ ЈЕ НАПУСТИО ПОЛИЦИЈУ ТЗВ. КОСОВА ЗА НОВОСТИ: Овде сам радио 10 година, доста је било више, не може се!

Foto: Novosti

Iako su na licu mesta bile brojne novinarske ekipe, gotovo nijedan od Srba koji su istupili sa dužnosti, nije želeo da govori za medije. 

Ekipa "Večernjih novosti" bila je na licu mesta i uspela je da razgovara sa jednim od Srba koji je napustio policiju takozvanog Kosova. 

- Dosta je bilo više, ne može se. Ovde sam radio 10 godina, a pre toga u MUP-u 18 godina - naveo je za "Novosti" Srbin iz Kosovske Mitrovice, koji je nakon deset godina rada danas sa svojim kolegama istupio iz policije takozvanog Kosova. 

Upitan da li se nada da će građani sada biti bezbedniji od kada su srpski pripadnici takozvane kosovske policije istupili sa dužnosti, srpski policajac sa kojim smo razgovarali ističe da ne veruje ni da će Kfor i Euleks preuzeti brigu o bezbednosti Srba na severu Kosova i Metohije.

On navodi da je ipak radostan što će više vremena provoditi sa svojom decom i porodicom, a da nadu polaže u državu Srbiju i da je uveren da će Srbija zaštiti svoj narod u ovom delu pokrajine.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave