KO JE ĐORĐE MILIĆEVIĆ? Novi ministar na predlog SPS i JS

Novosti online

23. 10. 2022. u 10:18

SOCIJALITA Đorđe Milićević, pridružiće se timu iz Nemanjine 11 kao ministar na predlog koalicije SPS-JS. Takođe,

КО ЈЕ ЂОРЂЕ МИЛИЋЕВИЋ? Нови министар на предлог СПС и ЈС

Foto Tanjug

Ko je Đorđe Milićević?

Đorđe Milićević je rođen 29. septembra 1978. godine u Valjevu. Po zanimanju je diplomirani ekonomista. U četiri mandata (2004, 2008, 2012 i 2016) biran je za odbornika Skupštine grada Valjeva.

2004. godine je obavljao funkciju potpredsednika Skupštine Opštine Valjevo. Narodni poslanik je od juna 2008. godine.

U sazivu od 2008. do 2012. godine bio je član  Zakonodavnog odbora, Odbora za omladinu i sport, Odbora za pravosuđe i upravu, zamenik člana u Odboru za evropske integracije, kao i u Odboru za ustavna pitanja.

MINISTRI SOCIJALISTA 

KOALICIJA Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije imaće u novoj vladi pet ministara.

Naime, na današnjoj sednici predsedništva SPS potvrđena su saznanja "Novosti" da će u budućoj izvršnog vlasti, osim lidera Ivice Dačića, sedeti i Branko Ružić i Novica Tončev, kao i Rade Basta kojeg su delegirali partneri iz Palmine JS.

Novina je da će se timu iz Nemanjine 11 priključiti i socijalista Đorđe Milićević, koji će biti za sada ministar bez portfelja.

U sazivu od 2012. do 2014. godine bio je član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, Odbora za evropske integracije, Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i bio je zamenik člana Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

U tom sazivu bio je i član Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

U sazivu od 2014. do 2016. godine bio je član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i zamenik člana Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Bio je zamenik člana stalne Delegacije u Parlamentarnoj dimenziji Centralno-evropske inicijative.

U sazivu od 2016. do 2020. godine bio je član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Odbora za prava deteta, i zamenik člana Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine Republike Srbije. U tom sazivu je vršio i funkciju potpredsednika Narodne skupštine Repulike Srbije.

U sazivu od 2012. do 2014. godine bio je zamenik  predsednika poslaničke grupe, a funkciju predsednika poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije u Narodnoj skupštini Republike Srbije obavlja od septembra 2015.godine.

  • Član je Socijalističke partije Srbije od 1996. godine;
  • Od 2002. godine predsednik je Gradskog Odbora Socijalističke partije Srbije Valjevo; 
  • Od 2007. godine član je Glavnog Odbora Socijalističke partije Srbije, iste godine izabran je i za portparola Glavnog Odbora Socijalističke partije Srbije;
  • Član je predsedništva Socijalističke partije Srbije od 2015. godine.
  • 2019. izabran je za potpredsednika GO SPS.

BONUS VIDEO - Sednica Glavnog odbora i Predsedništva SNS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024