ZAVRŠENA SEDNICA GLAVNOG ODBORA I PREDSEDNIŠTVA SNS: Vučić pročitao imena novih ministara u vladi

Novosti onlajn

23. 10. 2022. u 08:30 >> 11:54

DANAS je održana Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke i Sednica Glavnog odbora. Na sednici je usvojen predlog mandatarke Ane Brnabić za članove nove vlade Srbije, ali su prema najavama lidera te stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića razmatrana i stranačka pitanja, kao i politička pitanja važna za budućnost građana Srbije.

ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА ГЛАВНОГ ОДБОРА И ПРЕДСЕДНИШТВА СНС: Вучић прочитао имена нових министара у влади

Foto: D.Milovanović

ZAVRŠENA SEDNICA GO SNS

Sednica GO SNS je završena, a nakon toga javnosti se obratio novi ministar odbrane Miloš Vučević.

- Naravno, medijski najzanimljivija tačka je bila ona koja se tiče predloga sastava nove Vlade. Na odboru SNS smo jednoglasno usvojili predlog za izbor članova nove Vlade. Imali smo diskusiju, bila je demokratska procedura i različiti pogledi, ali i suštinska želja da Srbija dobije Vladu koja će voditi račluna o interesima Srbije, a ne nekih interesnih sfera - rekao je Vučević.

- Verujem da će Vlada u narednom periodu biti dostojna izazova, da će biti fokusirana pre svega na očuvanje interesa svih grašana Republike Srbije. Ponosan sam na činjenicu da smo imali kapacitet da predlažemo i nestranačke ličnosti, ubedljivo najviše žena u sastavu Vladu, time pokazujemo da smo spremni da menjamo društvo na bolje pred izazovima koji su pred nama - kaže Vučević.

- Gledaćemo da sačuvamo ovaj naš brod koji se zove Srbija, Srbija sedi na srpskoj stolici i vodi računa o građanima Srbije. Očekuje se da sednica Narodne skupštine na kojoj će početi izbor vlade, odnosno gde će mandatarka Ana Brnabić izneti ekspoze za sastav Vlade bude u utorak,25. oktobra i da tada krene rasprava o sastavu nove Vlade.

OVO SU MINISTRI U NOVOJ VLADI SRBIJE

Predsednik Srbije aleksandar VUčić pročitao je imena novih ministara. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

UVODNO OBRAĆANjE VUČIĆA

- Upravo smo završili sednicu Predsedništva, na kojoj smo razmenili mišljenja. Neću da govorim previše o političkoj situaciju sem u nekoliko rečenica. Kada smo preuzeli vlast tamo 2012. godine, a ne mislim da je vlast ružna reč iako se pretvorila u ružnu reč. To je lepa reč. Promenili smo Srbiju i mnogo toga dobro uradili. 

- Prvi put biramo vladu kada znamo da imamo ratno stanje u okruženju. Kada vidite da reč kompromis ne postoji. Računam na našu mudrost i posvećenost. 

- Rekao sam vam da se nadam da naša stranka nikada neće postati jedna od onih žutih stranaka koje su postale biznis političke organizacije. Moramo  da budemo politička stranka koja će da radi u interesu naroda. To je najvažnija stvar - rekao je Vučić i dodao:

- Ponosan sam na mnoge ljude čija imena neću pročitati kao imena nove vlade.

- Pred nama su veliki izazovi. Izazov oko KiM. Cela vlada mora da ima jedinstven stav po tom pitanju. Pitanje broj dva biće pritisci po pitanju spoljne politike naše zemlje. Niko ne želi da razume našu poziciju. 

On je napomenuo da trenutno u Srbiji ima podela, ali da SNS mora da brine o narodu Srbije.

- Svi ti pritisci biće samo teži, jer mi smo zemlja koja kod jednog dela Mežunarodne zajednice budu nečistu sazvez zbog onoga što su nam uradili. Nećemo dozvoliti da nas ponižavate kao što ste to činili. To je suština naše politike - slobodna Srbija. Nekad ćemo donositi odluke koje bole, ali sami ćemo ih dnositi.

Predsednik je podsetio na to koliko je u poslednjih deset godina napredovala Srbija.

POČEO GLAVNI ODBOR

- Razgovarali smo o aktuelnoj političkoj situaciji, sastavu nove vlade i onome što je za nas od presudnog značaja - rekao je Vučić.

Predsednik je potom saopštio tačke dnevnog reda.

- Predsedništvo je prihvatilo predlog Ane Brnabić o sastavu novog kabineta - rekao je Vučić.

Foto: M.S.

Foto: M.S.

Foto: M.S.

Foto: M.S.

POČELA SEDNICA
Sednici Presedništva SNS prisustvuju predsednik Aleksandar Vučić, potpredsednica stranke, koja je i mandatarka za sastav nove vlade, Ana Brnabić, kao i Vladimir Orlić, Siniša Mali, Miloš Vučević, Nevena Ðurić, Aleksandar Šapić, Marko Đurić.

Posle sednice Predsedništva, kako je najavljeno, u 11 sati počeće sednica Glavnog odbora SNS.

Sednice ovih tela su zatvorene za javnost, a nakon zasedanja Glavnog odbora planirane su izjave za novinare.

U MTS dvoranu stigla je premijerka Ana Brnabić. 

Foto: D. Milovanović

Foto: M.Š.

Foto: M.Š.

Na sednicu Predsedništva i Glavnog odbora srpske napredne stranke stigao je i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić. 

Foto: D. Milovanović

Pristigla i ministarka Marija Obradović, Irena Vujović, Jadranka Joksimović, Maja Gojković, Miroslav Čučković, Milenko Jovanov. 

Foto: D.Milovanović

Foto: D.Milovanović

Foto: D. Milovanović

Foto: D. Milovanović

Foto: D. Milovanović

Foto: D. Milovanović

Foto: M.Š.

На седницу Председништва и Главног одбора српске напредне странке стигао је и министар финансија Синиша Мали, министар Томислав Момировић, Никола Селаковић, министарка Дарија Кисић Тепавчић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, српски амбасадор у Америци, Марко Ђурић. 

Foto: D.M.

Foto: D. Milovanović

Foto: D. Milovanović

Foto: D. Milovanović

Foto: D. Milovanović

Na sednicu je prvi stigao Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke.

Foto: D.Milovanović

 

BONUS VIDEO: 

PONOSAN SAM NA SVE ŠTO STE URADILI: Predsednik Vučić na proslavi 14 godina SNS u Leskovcu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (150)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili