AVIONI ČEKALI NAPAD ISPOD PODVOŽNJAKA: Orban otkrio veliku tajnu o NATO agresiji, a Jugoslavija je bila spremna za udar sa severa

Novosti online

09. 10. 2022. u 20:52

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj je, komentarišući navode mađarskog premijera Viktora Orbana da je američki predsednik Bil Klinton tražio da napadne našu zemlju preko Mađarske, izjavio da je SRJ imala dovoljno snaga u Vojvodini 1999. godine.

АВИОНИ ЧЕКАЛИ НАПАД ИСПОД ПОДВОЖЊАКА: Орбан открио велику тајну о НАТО агресији, а Југославија је била спремна за удар са севера

Foto: EPA/Novosti arhiva/N. Fifić/ilustracija

Predsednik Aleksandar Vučić je juče rekao da je 1999. godine "Mađarska je trebala kopnom da napadne Srbiju, kako bi se razvukle naše snage."

- Viktor Orban mi je to povrdio i dao mi je dozvolu da govorim o tome. Od njega je Bil Klinton tražio da napadnu Srbiju, a Orban je to odbio - istakao je Vučić.

Šešelj kaže da sve i da je došlo do napada sa severa ili sa zapada od strane Hrvata, SRJ je imala dovoljno mobilisanih snaga koje je krila u raznim objektima.

- Imali smo i aviona sklonjenih ispod podvožnjaka na novosadskom auto-putu - kazao je Šešelj, koji je tada bio potpredsednik Vlade Republike Srbije.

Lider radikala kaže da su se pripadnici mađarske nacionalne manjine tada perfektno držali kao srpski državljani.

- Bilo je i Mađara koji su poginuli u ratu. Skoro svi Mađari u Srbiji su bili veoma lojalni Srbiji - kazao je predsednik SRS za "Novo vikend jutro" TV Pink i dodao da ga nije iznenadilo saznanje da je Viktor Orban odbio da napadne Srbiju.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako "bastion" uništava ciljeve na moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (17)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)