PETAR PETKOVIĆ: Neizbrisiv katastrofalni bilans Tadićeve vladavine

Tanjug

09. 10. 2022. u 18:47

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić, loše postavljenim pitanjem pred Međunarodnim sudom pravde, Prištini dao argument za samoproglašenu nezavisnost tzv. Kosova, a izmeštanjem dijaloga iz UN u EU mogućnost njihovim sponzorima da utiču na dijalog.

ПЕТАР ПЕТКОВИЋ: Неизбрисив катастрофални биланс Тадићеве владавине

Foto: Kancelarija za KiM

Petković je tako odgovorio na tvit Tadića u kojem je optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je u obraćanju u subotu, kako tvrdi, izneo niz neistina o KiM.


- Boris Tadić je separatistima u Prištini loše postavljenim pitanjem pred Međunarodnim sudom pravde dao najsnažniji argument u borbi za konsolidaciju samoproglašene ''državnosti''! Izmeštanjem dijaloga iz UN u EU, BorisTadić je dao najžešćim sponzorima samoproglašenog ''Kosova'' mogućnost da na presudan način utiču na dijalog, a onima koji podržavaju Srbiju zatvorio vrata za učešće u tom procesu - napisao je Petković na Tviteru.

Istakao je da, kako je rekao, "otužni pokušaji pranja biografije Borisa Tadića" pokazuju koliko je Srbija srećna što na čelu danas ima Aleksandra Vučića.

Podsetio je da je Tadić odlazeći sa vlasti poručio "vidimo se u nekom drugom filmu" i izrazio uverenje da "ni njegove najvatrenije pristalice nisu pretpostavljale da će se on iz uloge predsednika prebaciti u ulogu zaludnog tviteraša".

- Nema te gumice kojom se iz istorije može izbrisati katastrofalni bilans vladavine Borisa Tadića i zato je za sve najbolje da njegov ''novi film'' bude nemi film - naveo je Petković.


Tadić je ranije danas optužio je danas vlast da je licemerno da se hvali povlačenjem priznanja Kosova i Metohije, a da napada odluku spram koje se ta povlačenja dešavaju i da svaki put kada tumači odluku Međunarodnog suda pravde kao "zakucavanje eksera u sanduk kosovske nezavisnosti", napada argumentaciju država koje nisu priznale nezavisnost Kosova ili to priznanje povlače.

Kada je reč o prebacivanju pregovora iz UN u EU, Tadić navodi da u vreme njegove vlasti nisu prebačeni pregovori iz UN u Brisel, već da su pokrenuti samo tehnički pregovori jer je, kaže, bilo apsolutno neodrživo da se pregovori o funkcionisanju svakodnevnog života svih građana na Kosovu vode u UN.

BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA: Milutinov hrabar potez za koji je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024