NOVI ALBANSKI UDAR NA KURTIJA: Neka kaže zašto ga je Koštunica oslobodio iz srpskog zatvora

Novosti online

07. 10. 2022. u 13:36

BIVŠI poslanik Alijanse za budućnost Kosova Daut Haradinaj zatražio je formiranje parlamentarne istražne komisije koja bi istražila privilegije samozvanog premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija dok je bio u zatvoru u Srbiji, prenosi Sinjali.

НОВИ АЛБАНСКИ УДАР НА КУРТИЈА: Нека каже зашто га је Коштуница ослободио из српског затвора

Foto AP

Haradinaj je upitao kako je moguće da baš Kurti tada bude izabran da da intervju međunarodnom mediju, iako je među zatvorenicima bilo mnogo velikana.

- Potrebno je da napravimo parlamentarnu istražnu komisiju jer je reč o (samozvanom) premijeru (tzv.) Kosova. Tražim da se otkrije zašto je ova osoba izabrana u tako teškoj situaciji, za vreme Miloševićevog režima, da da intervju međunarodnom mediju. U vreme kada mnogo zvučnija imena nisu ugledala svetlost dana, on je izabran da daje intervju - rekao je Haradinaj.

Haradinaj, između ostalog, smatra da bi stvaranje istražne komisije o tom pitanju trebalo da podrže i poslanici vladajuće stranke.

- Nekoliko meseci nakon pada Miloševića, bivši predsednik Vojislav Koštunica doneo je izvršnu odluku o oslobađanju Kurtija. Kurti zna zbog čega je oslobođen. Ako odbije da kaže, treba da napravimo skupštinski odbor. Ne isključujem mogućnost preduzimanja takve inicijative. Razgovarali smo o tome, mislim da nam nedostaju brojevi za skupštinski odbor, ali sam siguran da će nas opozicija podržati. Logično je da ga podržava i Samoopredeljenje, to nije na Kurtijevu štetu, nego samo želimo istinu - rekao je Haradinaj na T7.

BONUS VIDEO: Ovako je Vučić "oduvao" hrvatske novinare

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (1)

POČELA OKUPACIJA SEVERA KOSOVA I METOHIJE: Kurti poslao više od 300 specijalaca na sever; Beograd ima odgovor