PRIŠTINA BEZ DODIRA SA REALNOŠĆU: Vjosa Osmani traži da Srbija poštuje "teritorijalni integritet" lažne države

Tanjug

07. 10. 2022. u 07:41

SAMOZVANA predsednica tzv. privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je da je tokom sastanka sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom predstavila "crvene linije" preko kojih, kako kaže, Priština ne može da ide.

ПРИШТИНА БЕЗ ДОДИРА СА РЕАЛНОШЋУ: Вјоса Османи тражи да Србија поштује територијални интегритет лажне државе

Foto: Printskrin

Osmanijeva je sinoć na pres-konferenciji u Pragu, gde je učestvovala na samitu Evropske političke zajednice, rekla da je tokom sastanka sa dvojicom evropskih lidera pokrenula pitanje liberalizacije viznog režima i članstva tzv. Kosova u Savetu Evrope, a da je razgovarano i o dijalogu sa Beogradom, prenosi Koha.

Osmanijeva je rekla da se "crvene linije" Prištine odnose na zaštitu, kako je navela, "teritorijalnog integriteta, suvereniteta i ustavnosti".

Govoreći o mogućem formiranju Zajednice srpskih opština, Vjosa Osmani je rekla da je "alfa i omega svakog delovanja" ustav tzv. Kosova i ponovila da, prema odluci "ustavnog suda" u Prištini, takvi mehanizmi ne mogu biti jednonacionalni niti imati izvršna ovlašćenja.

BONUS VIDEO: Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu "Večernjih novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (2)

KAKO JE MAKSIM GORKI PISAO O SRBIMA: Oni su Rusi koliko i mi, ovo je naša zemlja, ovde su ljudi LJUDI, narod koji se bori za slobodu