JE L' VI KAŽNJAVATE RUSIJU ILI SRBIJU: Predsednik o novom paketu sankcija Rusiji koje direktno utiču na Srbiju

Novosti online

06. 10. 2022. u 17:38

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obraćajući iz Praga a povodom novog paketa evropskih sankcija protiv Rusije, a koji je direktno pogodio našu zemlju, jer je predviđeno da naftu iz te zemlje ne možemo da dopremamo preko Janafa upitao je da li se time kažnjava Rusija ili Srbija.

ЈЕ Л ВИ КАЖЊАВАТЕ РУСИЈУ ИЛИ СРБИЈУ: Председник о новом пакету санкција Русији које директно утичу на Србију

Foto: Arhiva VN

- Želim ljudima i da objasnim šta se ovo desilo sa naftom. Juče, na tom sastanku, kada je već sve trebalo da prođe, na inicijativu Hrvatske, a podržano od strane dve zemlje, jedne baltičke, i jedne nedaleko od baltičkih zemalja, sa dnevnog reda je skinuta derogacija norme za zapadni Balkan. Hrvatski premijer je izašao sa tezom da nije fer da Srbija ima nižu cenu nafte. A valjda je fer da imaju neke evropske zemlje. Pa čekajte, je l' vi kažnjavate Rusiju ili Srbiju - rekao je Vučić.

Vučić se zahvalio predsedniku Bugarske Radevu i premijeru Grčke Micotakisu, koji su istakli da nije fer to što je predloženo.

- Moram da kažem da sam na drugom panelu dobio informaciju da su svoje nezadovoljstvo izrazili i Orban i Rama. Nije loše što je ta odluka za sada odložena. Mi smo manji potrošač i od Mađarske, Češke i Bugarske, pa bi to sada valjda smetalo. Nikakve tu želje nije bilo nego da se napakosti Srbiji - kaže on.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE: Ovako je Vučić "oduvao" hrvatske novinare

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (56)

PREMA NARODNOM VEROVANJU SVETI SAVA JE OVDE NAPRAVIO ČUDO: Meštani i danas veruju u moć lekovitog izvora