VUČIĆ: Ko daje za pravo Hrvatima da određuju čiju će naftu Srbija kupovati

Novosti online

06. 10. 2022. u 17:29

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić nalazi se na Samit u Pragu o inicijativi za uspostavljanje Evropske političke zajednice.

ВУЧИЋ: Ко даје за право Хрватима да одређују чију ће нафту Србија куповати

Tanjug

U obraćanju iz Praga rekao je da se nije svađao sa hrvatksim novinarima, već je odgovarao na njihova dobacivanja.

- Kada nemate argumente morate da upadate nekima u reč i da vičete. Nažalost ima medija u Srbiji koji su jedva čekali da na takav način prenesu. Postoji ta mreža ljudi koji se raduju svakom neuspehu Srbije, misleći da je to neuspeh Vučića - kaže predsednik.

- Da pokušam da odgovorim na to. Srbija može da uvozi svaku naftu osim ruske. Pa u pravu ste. Svako može da ode u Jasenovac, ako se ne zove Aleksandar Vučić, i ako nije predsednik Srbije. Svako može da koristi ćirilicu, ali isključivo u četiri zida. Svako može da kaže šta god poželi, osim Srba, koji ne mogu da podignu glas ni po pitanju svog broja, prava - kaže on.

Predsednik je zapitao ko daje za pravo Hrvatima da određuju čiju će naftu Srbija kupovati.

- I kada su sve to radili, i zabranjivali pristup Jasenovcu, ja sam i tada govorio da nismo imali problema sa korišćenjem Janafa, naftovoda koji smo zajedno gradili u Jugoslaviji. Bili su pouzdan snabdevač. Ali to više nisu, a pritom 70 odsto biznisa Janafa se zasniva na Srbiji. Nikada ne kasnimo ni dana sa plaćanjem.

On kaže da nam je samo ovo falilo sa svim problemima.

- Oni su intervenisali da to ne bude pušteno. Nema objašnjenja. Činilo mi se u jednom trenutku da je pokušao da priča, ali ja nisam želeo da pričam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (65)

VUČIĆ RAZGOVARA SA VARHELJIJEM: U toku sastanak u Predsedništvu