VULIN ODGOVORIO UKRAJINSKOM AMBASADORU: Ne mogu da se setim zahteva za posebnu sednicu SB UN ili uvođenja sankcija agresorima na Srbiju

Novosti online

04. 10. 2022. u 07:58

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je nakon izjava ukrajinskog ambasadora rekao da se ne seća zahteva za posebnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kada je naša zemlja bila napadnuta od strane NATO-a.

ВУЛИН ОДГОВОРИО УКРАЈИНСКОМ АМБАСАДОРУ: Не могу да се сетим захтева за посебну седницу СБ УН или увођења санкција агресорима на Србију

Foto Ministarstvo Odbrane

Vulin je poručio da nije kasno da Ukrajina i sve zemlje koje traže suđenje za ratne zločine u ukrajinsko-ruskom sukobu zatraže da se sudi i ubicama srpske dece u NATO agresiji.


- U NATO bombardovanju su stradale desetine srpskih dečaka i devojčica. Ne mogu da se setim ukrajinskog zahteva za posebnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija ili uvođenja sankcija agresorima na Srbiju. Nije kasno da Ukrajina i sve zemlje koje traže suđenje za ratne zločine u ukrajinsko-ruskom sukobu zatraže da se sudi i ubicama srpske dece u NATO agresiji, ratni zločin ne zastareva, eto prilike da se pokaže principijelnost - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući navode ambasadora Ukrajine u Beogradu Volodimira Tolkača za N1, da u Kijevu sve teže razumeju argumente Srbije da ne uvede sankcije Rusiji.

BONUS VIDEO: SRPSKA AKADEMIJA NAUKA I UMETNOSTI: Kuća znanja i čuvar srpske kulture i identiteta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine