PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se u četvrtak u Pragu sresti sa Ursulom fon der Lajen, i da će tema razgovora biti predstojeća zima i šta možemo da očekujemo od EU.

Komentari (52)

Ana

03.10.2022. 19:01

U zimi koja nam predstoji je ni malo laka, i svako ce gledati samo sebe. Nece tu biti prostora da bilo ko kome pomogne. Sto se tice Srbije na vreme smo obezbedili rezerve gasa.

Nevena

03.10.2022. 20:16

Mislim da ćemo tek zimus videti o čemu govori Vučić. Mnogo je bitno da sačuvamo ekonomsku stabilnost, tj stabilnost uopšte. Da se obezbede energenti i hrana, ceo svet strepi od predstojeće zime.

Stefan

03.10.2022. 20:20

Četvratak je dan koji treba da pokaže koliki će i da li će, biti dalji pritisci EU na Srbiju. Znamo razloge za to, govor u UN , sporazum sa Rusijom, neuvođenje sankcija Rusiji. Spreman je Vučić, zna šta će i kome će reći, opet u lice. Vodimo nezavisnu politiku, to nam ne mogu zabraniti.

Marko

03.10.2022. 21:01

I pored svih pritisaka, Srbija gura dalje, opstaje, radi, razvija se. Neverovatno, ali tako je. Koraci, potezi, koji se čine, garantuju da će i u četvrtak Srbija uraditi sve da obezbedi najbolju moguću poziciju za sebe ali i za zemlje u okruženju, kad je energetska kriza u pitanju.

Rade

03.10.2022. 21:33

Ursula fon der Lajen zna da bude vrlo oštra, ali nedavno u bugarskoj susret sa Vučićem je dobro prošao. Očekujem da će i drugi iz EU spustiti lopticu na zemlju, razgovarati u interesu prevazilaženja problema. Problema je mnogo, naročito za zemlje van EU. Nima je pomoć potrebna. Vučić će se boriti za to.