VUČIĆ O RAZGOVORU SA SALIVENOM: Jedan od najznačajnijih susreta, veoma otvoren i iskren

Novosti online

22. 09. 2022. u 20:12

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić sastao se sa savetnikom predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivenom na marginama Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

ВУЧИЋ О РАЗГОВОРУ СА САЛИВЕНОМ: Један од најзначајнијих сусрета, веома отворен и искрен

Foto printskrin instagram/buducnostsrbijeav

Sastanak sa savetnikom @potus za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivenom bio je verovatno jedan od najznačajnijih. Razgovarali smo o ekonomiji, svim važnim političkim pitanjima, stremljenjima Srbije, regionu, Kosovu i Metohiji, kao i o stvarima koje su veoma važne za unapređenje naše saradnje. Bilo je reči i o političkim odnosima, ali i o energetskim projektima i obnovljivim izvorima energije.

Razgovor je bio veoma otvoren i iskren. Džejk Saliven je budućnost američke politike i zauzima takvu poziciju da de facto odlučuje i o ključnim pitanjima sveta.

Ja sam govorio koji su stavovi Srbije, a ukazao sam na ono što je važno, a to je da zajednički damo sve od sebe da pojačamo ekonomsku aktivnost između Srbije i Amerike i da imamo još više investitora. Izrazili smo zadovoljstvo dolaskom kompanije Rivian u Srbiju, jer je to velika stvar.

Vučić kaže da je Saliven budućnost američke politike, i na takvom je mestu da on odlučuje o ključnim pitanjima u svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRAM VAS BILO, LAŽOVI JEDNI Vučić jasno o licemerju Zapada: Danas je 11 godina brutalnih neistina, terora i laži