PETKOVIĆ O VUČIĆEVOM GOVORU: "Ostaće zapisano ko je u najtežim vremenima branio teritorijalni integritet i suverenitet Srbije"

Novosti online

22. 09. 2022. u 12:30

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković poručio je danas da je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija pokazao kako se brane nacionalni interesi, kao i istina, koju je, kaže, hrabro celom svetu rekao u lice.

ПЕТКОВИЋ О ВУЧИЋЕВОМ ГОВОРУ: Остаће записано ко је у најтежим временима бранио територијални интегритет и суверенитет Србије

Foto promo

- Ostaće zapisano ko je u najtežim vremenima snažno branio međunarodno pravo i teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, posebno KiM i naš narod u pokrajini - napisao je Petković na Tviteru.

Vučić je u toku jučerašnjeg obraćanja na debati svetskih lidera u Generalnoj skupštini UN, između ostalog, rekao da nažalost tu niko nikog ne sluša i ne teži stvarnim dogovorima i rešavanju problema, već skoro svi vode računa samo o svojim interesima, neretko gazeći principe međunarodnog prava i Povelju UN.

Vučić je rekao da Srbija traži jasan odgovor na pitanje: u čemu je razlika između suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine i suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, koji je grubo narušen.


BONUS VIDEO: 17. MART PREDSTAVLjA ZLOČIN BEZ KAZNE: Petar Petković u Gračanici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (36)

DORA BAKOJANI, SIN KOSTAS I NJIHOVI PRIJATELJI IZ PRIŠTINE: Zbog ličnih interesa zaboravila na istoriju i podržala naslednike terorističke OVK