SRAMNA ODLUKA TUŽILAŠTVA LAŽNE DRŽAVE: Napad na Nemanju i njegovog oca okvalifikovali kao "nanošenje teških telesnih povreda"

Novosti online

19. 09. 2022. u 16:30

ADVOKAT Dejan Vasić, zastupnik Nemanje i Saše Mitrovića iz Babinog Mosta, koje je komšija Albanac pre nekoliko dana napao nožem i teško ranio, kaže da je tužilaštvo tzv. Kosova taj slučaj umesto kao pokušaj ubistva kvalifikovalo samo kao "nanošenje teških telesnih povreda".

СРАМНА ОДЛУКА ТУЖИЛАШТВА ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Напад на Немању и његовог оца оквалификовали као наношење тешких телесних повреда

Novosti

Vasić je naglasio da slučaj treba da bude kvalifikovan kao "pokušaj teškog ubistva motivisan etničkim razlozima".

- Kao zastupnik oštećene strane, Saše i Nemanje Mitrovića iz Babinog Mosta, predao sam Tužilaštvu punomoćje za njihovo zastupanje u krivičnom postupku protiv lica koja su ih napala tog dana, i iz razgovora sa tužiocem čuo sam da je krivično delo kvalifikovano kao "nanošenje teških telesnih povreda". Ne slažem se s tim i smatram da se radi o krivičnom delu "pokušaj teškog ubistva motivisano etničkim razlozima - izjavio je Vasić.

Advokat je dodao da će u toku ove nedelje sa nadležnim tužiocem prodiskutovati o ovom pitanju.

- Pismenim putem obratiću se i glavnom tužiocu i zatražiću da se kvalifikacija krivičnog dela promeni - izjavio je Vasić.

On je dodao da su privedena dva osumnjičena i da im je određena mera sudskog pritvora od mesec dana.

- Predmet je trenutno u fazi istrage, videćemo dokle će nas dovesti istraga. Kada mi tužilac preda spisak predmeta o dosadašnjem toku istrage, ja ću moći da se o slučaju detaljnije izjasnim. Ono što je ključno, smatram da krivično delo nije kvalifikovano na pravilan način - kazao je Vasić.

(Kosovo Online)

PRVO SU MENE ISEKLI NOŽEM, A ONDA TATU: Nemanja sa Kosova kog su napali Albanci govori za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna