SEVER KiM PRIPADA SRPSKOM NARODU Petković: Svečlja naučio da bespogovorno sluša naloge

Tanjug

09. 09. 2022. u 11:44

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da ministar unutrašnjih poslova Kosova DŽeljalj Svečlja bezuspešno sebe pokušava da ubedi da ima prava na sever Kosova.

СЕВЕР КиМ ПРИПАДА СРПСКОМ НАРОДУ Петковић: Свечља научио да беспоговорно слуша налоге

Foto: Tanjug

Petković je naglasio da je Svečlja hrabar samo na društvenoj mreži Tviter i u pratnji naoružanih jedinica specijalaca ROSU.

"I dok je Svečlja naučio da ima gazdu i da bespogovorno sluša naloge, Aleksandar Vučić oduvek je slušao samo svoj narod i branio interese Srba sa KiM i to će nastaviti da radi ne obazirući se koliku ličnu žrtvu mora da položi", izjavio je Petković, saopštila je Kancelarija za KiM.

Direktor Kancelarije za KiM je dodao da reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića imaju težinu, za razliku od Svečljinih.

"Za razliku od Svečlje, koji ni sebe ne može sa ubedi u to što piše, a kamoli tek albansku javnost, reči predsednika Aleksandra Vučića imaju težinu i dobro se čuju tamo gde su upućene. Zato se Svečlja uzalud hrabri i dopisuje, jer njegove poruke služe samo za unutrašnju političku upotrebu", poručio je on.

Petković je naglasio da je izgradnja baza ROSU na severu Kosova nelegalna, i da se time krši Briselski sporazum.

"Priština izgradnjom nelegalnih baza ROSU na severu, demontira Briselski sporazum i nezakonito preuzima nadležnost Kfora koji jedini ima pravo da bude prisutan u zelenoj zoni. Time je jasno da Priština zapravo ne želi dogovore, već sukobe i tenzije. Ali jedno je sigurno - sever KiM pripada srpskom narodu, a ne Kurtiju i Svečlji", navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ČUVENA HILJADARKA IZ SFRJ: Ko je bila devojka sa novčanice i koliko para danas za nju možete da dobijete