NAJAVA novih jednostranih poteza Prištine o obaveznoj preregistraciji vozila sa srpskim tablicama kao i izdavanje deklaracionog lista kao zamenu za srpsku ličnu kartu i uslov za ulazak na teritoriju Kosova i Metohije preko administrativnih prelaza, još jedna je od provokacija premijera prištinskih institucija Aljbina Kurtija koji pokušava da nametne mere neusaglašene u dijalogu dveju strana.

Komentari (6)

Komentator

26.07.2022. 11:44

Naš odgovor treba da bude jednostavan - reciprocitet. Niko sa kosovarskim tablicama da ne može u Srbiju. Samo sa recipročnim merama nećemo imati problema sa njima.

Raša

26.07.2022. 18:09

Ma kakav reciprocitet,ja bi zabranio da Šiptari iz Švajcarske,Austrije,Nemačke, Italije i nemam pojma odakle sve ne dolaze na odmor "kući" ns Kosovo prolaze kroz Srbiju.Imaš Nemačke tablice a "državljanin" si Kosova ne možeš kroz Srbiju.Amin! Pa neka idu okolo ds im bude bliže ?

Marko

26.07.2022. 23:32

Da nije korupcije i kriminala u politici i pritiska sa zapada vrlo je prosto,zatvorimo sve ventile i cekamo,ali od toga nema nista.Mora cilj da se ispuni pre ili kasnije.

Ja

29.07.2022. 13:10

E ovako je i Ukrajna isto radila sa Rusima nece postuje sporazum itd pa ovi cutase i trpese 8 god...Ali mi nismo ko Rusija , zato i cutimo nemamo adekvatne mere da im se odgovori.