BRNABIĆEVA SE SASTALA SA GORIJEM: Premijerka sa ambasadorom Italije o saradnji i podršci Srbiji

Tanjug

13. 07. 2022. u 11:38

PREMIJERKA Ana Brnabić razgovarala je danas sa novoimenovanim ambasadorom Italije u Srbiji Lukom Gorijem o bilateralnim odnosima, ekonomskoj i privrednoj saradnji i podršci te zemlje evrointegracijama Srbije i Zapadnom Balkanu.

БРНАБИЋЕВА СЕ САСТАЛА СА ГОРИЈЕМ: Премијерка са амбасадором Италије о сарадњи и подршци Србији

Foto Tanjug

Brnabićeva je ambasadoru Goriju poželela puno uspeha u novom mandatu, istakavši da postoje veliki potencijali za dodatnu saradnju u oblastima informacionih tehnologija, veštačke inteligencije, biotehnologije i energetske i zelene tranzicije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Prema rečima premijerke, Srbija će nastaviti da sprovodi reforme, posebno u oblasti vladavine prava, pravosuđa i medija.

Govoreći o procesu evropskih integracija, Brnabićeva je istakla da punopravno članstvo u Evropskoj uniji ostaje jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta Srbije.

U tom kontekstu, bilo bi od izuzetne važnosti da Srbija u decembru otvori Klaster 3, naglasila je Brnabićeva.

Kada je u pitanju ekonomska saradnja, ona je istakla da je Italija među najvećim investitorima u Srbiji, što potvrđuje i činjenica da kompanije te zemlje zapošljavaju oko 50.000 naših građana.

Ambasador Italije je zahvalio na dobrodošlici i dodao da će njegova zemlja nastaviti da pruža podršku Srbiji na evropskom putu, a on lično nastojati da dosadašnju saradnju podigne na viši nivo i da već ima određene ideje za nove projekte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu