REZOLUCIJA Evropskog parlamenta, usvojena pre dva dana, prvi je zvanični dokument u koji je uvršteno da se od Srbije, ukoliko želi u Evropsku uniju, očekuje da prizna tzv. Kosovo, jasna je poruka da se od Beograda očekuje da u jednom trenutku povuče ovaj radikalni potez.

Nikola

08.07.2022. 08:49

Srbija da prekine pregovore sa eu. tačnije farsu oko članstva! Što hitnije proglasiti okupaciju KiM-je, i na prvi sledeći upad safari kolone munjevito vojno reagovati! A eu i nato nek udare opet...

Duško

08.07.2022. 09:15

Da Srbija blagoslovi bombardovanje i ubijanje svoje dece , otimanje srpske duše ,Kosova ? Da se odrekne prijatelja Rusije, rođenog brata ? Pa ove stvarno treba hitno na Psihijatriju !

Draga

08.07.2022. 09:51

Toliko je više nego bezobrazno ponašanje svetskih moćnika, ne mislim na državnike, oni su samo marionete. Srbija mora slušati svoj narod i raditi u svom interesu. Nikad ne smemo priznati Kosovo*, niti uvesti sankcije Rusiji.

Zvonko

08.07.2022. 15:16

EU je do sada pred Srbiju stalno postavljla uslove koji su bili zapravo ucena. Zahtevima iz EU kraja biti nece sve dok ne uniste Srbiju kao drzavu, jer im je to dugorocni zadatak! Sto direktno sto indirektno.

Miriam

09.07.2022. 12:36

EU se previše osilila, ona radi i protiv svojih gradjana, a kamoli protiv Srbije. Nažalost, građani Evrope su kao opijeni, ako izađu na ulice biće prebijeni, uglavnom ćute i rade...Rezulatat je rat u Ukrajini, enorme Rusofobie i dilentantski odnos prema drugim zemljama. Uglavnom se tu radi o malim zemljama poput nas. Lično sam mišljenja, da kada preteraju kao sada, treba im uputiti note, defakto Demant, mada oni malo mare za tim. V.de Layen je toliko okupirana u svojoj moći kojoj je Merkel poklonila, iako je trebala da odgovara pred nemačkim sudom za mahinacije dok je bila ministar odbrane. EU je dozvolila da joj Jonson daje instrukcije ponašanja iako je izašao iz EU samo zbog toga. Za Srbiju je konstanatan neprijatelj Engleska, oni prave spletke po celom svetu ali oni i nameću svoju politiku EU.