ANA BRNABIĆ ODGOVORILA MILANOVIĆU: Šta nam Hrvati neće oprostiti - Što tražimo pravdu za ubijenu decu na Petrovačkoj cesti?

Novosti onlajn

25. 05. 2022. u 17:06

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić odgovorila je na najnovije pretnje hrvatskog predsednika Zorana Milanovića.

АНА БРНАБИЋ ОДГОВОРИЛА МИЛАНОВИЋУ: Шта нам Хрвати неће опростити -  Што тражимо правду за убијену децу на Петровачкој цести?

Foto: Tanjug

- U jednom od svojih logoreičnih nastupa koji samo Hrvatskoj mogu da štete, Milanović je izjavio istorijsku nebulozu: "Hrvatska Srbiji ovo neće oprostiti". Šta? Što tražimo pravdu za ubijenu decu na Petrovačkoj cesti? Šta je sledeće? Neće nam oprostiti Jasenovac (i tako je "mit")?

- Treba, kaže Milanović, da pazimo šta radimo, da ne budemo „bezobrazni i drski“ jer ćemo, za članstvo u EU, morati da tražimo MILOST od Hrvatske, kao što Šveđani sada traže milost od Turske?! Što bi moj Mate iz Stare Baške rekao: „ne treba ovome prva pomoć, nego poslednja pomoć“ - napisala je premijerka na svom Tviter profilu. 

Foto: Tviter

Podsetimo, Zoran Milanović je danas tokom jednog obraćanja novinarima bio upitan da prokomentariše svoju jučerašnju izjavu - da "Srbija dobro pazi što radi", kao i optužnicu iz Srbije protiv hrvatskih pilota za ubistvo civila na Petrovačkoj cesti.

Milanović je danas, kako i juče, još jednom zapretio Srbiji koja to "ne bi trebala da radi", ukoliko žeki da uđe u Evropsku uniju. 

 "Ko je premijerka Srbije? Brnabićka još? Naša bodulica s Krka. Dobrodošla je", počeo je Milanović.

"Itekako smo se mogli dogovoriti da podignemo optužnicu protiv Vučića. Ali mi to nismo učinili. Ne znam zašto je Brnabićka nervozna. Rekao sam da bi Srbija trebala paziti što radi. Pogledajte kako Šveđani ulaze u NATO 'vis a vis' Turske. Pazi kak se razgovaraš i kako kaže naš narod 'what goes around, comes around'", rekao je on.

Ponovo napad na Vučića

"Vučićev nastup u Glini je krivično delo", rekao je Milanović. Kazao je kako je bila politička odluka da se preko nekih stvari prijeđe.

"Ne, oni optuže hrvatske pilote. Mislite li da bi u Hrvatskoj neko trepnuo da se digne optužnica protiv Vučića? Ali to nije pametno. Da, on nikoga nije ubio. Ali njegovo burgijanje je mnoge koštalo glave. I duše", naveo je hrvatski predsednik danas odgovarajući na pitanja novinara.   

"Ne zivkaš državnog advokata, ne nalaziš se s njime tajno... Kao premijer, lako smo se mogli dogovoriti da se podigne optužnica protiv Vučića. Dotle državna vlast seže, ali mi se time nismo bavili. Ne znam zašto je Brnabić nervozna, ja sam se više plašio da neko u Hrvatskoj ne poludi", rekao je i još jedno zapretio da bi Srbija trebala da pazi šta radi, kao što je rekao i juče.

"Oni žele u EU? Evo kako prolaze Šveđani koji žele u NATO. Možda su s razlogom bili bezobrazni prema Turskoj, ali sad traže milost. Pazi što radiš", zapretio je ponovo Srbiji hrvatski predsednik Zoran Milanović.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)