OLAF ŠOLC SREDINOM JUNA U BEOGRADU: Nemački kancelar će se sastati sa predsednikom Vučićem

Tanjug

19. 05. 2022. u 11:50

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc dolazi sredinom juna u posetu Beogradu, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saznaje Tanjug u Berlinu.

ОЛАФ ШОЛЦ СРЕДИНОМ ЈУНА У БЕОГРАДУ: Немачки канцелар ће се састати са председником Вучићем

Foto: AP Photo/Markus Schreiber

Šolc je ranije danas najavio da će putovati na Zapadni Balkan, pre sastanka Evropskog saveta koji je na programu 23. juna, kako bi preneo poruku regionu da mu je mesto u Evropskoj uniji.

- Šest zemalja Zapadnog Balkana sa aspiracijama u EU, a to su Srbija, Crna Gora, Albanija, Severna Makedonija, Bosna i Hercegovina i (tzv.) Kosovo, već su u višegodišnjem procesu reformi - kazao je Šolc poslanicima u Berlinu, a preneo je ranije Rojters.

On je dodao da "danas, više nego ikada, njihova integracija u EU je i u strateškom interesu Brisela", ukazujući, kako navodi britanska agencija, na uticaj stranih sila u regionu, uključujući Rusiju.

- Poštovanje naših obaveza prema njima nije samo pitanje našeg kredibiliteta - poručio je Šolc.

BONUS VIDEO: 

PRONAĐENO TELO NA ADA HUJI: Sumnja se da je u pitanju Matej Periš

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)