VUČEVIĆ PORUČIO: Ponosan sam na naše prijateljstvo, a verujem da su Banjalučani ponosni na svoju slavnu istoriju

Novosti online

26. 04. 2022. u 15:15

POVODOM obeležavanja Dana grada Banjaluke i 77 godišnjice od oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svetskom ratu, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je polaganju venaca i odavanju počasti herojima na Trgu palih boraca.

ВУЧЕВИЋ ПОРУЧИО: Поносан сам на наше пријатељство, а верујем да су Бањалучани поносни на своју славну историју

Foto Tanjug

- U ime gradova prijatelja, i u ime Novog Sada, svim stanovnicima Banjaluke i gradonačelniku Stanivukoviću, čestitam rođendan grada i 77 godišnjicu od oslobođenja, od pobede istine, od pobede nad fašizmom. Ponosan sam na naše prijateljstvo, a verujem da su Banjalučani ponosni na svoju slavnu istoriju. Delovanjem moramo biti dostojni naših predaka, ali i naše dece, i nadam se da ćemo uvek znati da čuvamo slobodu i mir. Danas se sećamo onih koji su položili svoje živote da bismo mi danas na ovom trgu slobodno stajali i razgovarali o tome kako da sutra još bolje živimo – istakao je Miloš Vučević.

Gradonačelnik Miloš Vučević prisustvovaće i svečanom prijemu delegacija gradova u JU ''Banski dvor'', a nakon toga Svečanoj akademiji i koncertu ''Rok simfonije''.

Obeležavanju Dana Banjaluke prisustvuju delegacije brojnih prijateljskih gradova iz Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije, Crne Gore i Izraela.

BONUS VIDEO - ARHIVSKI SNIMAK IZ ČERNOBILjA: Operacija čišćenja 1986. u nuklearnoj elektrani

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili