VELIKA ČAST ZA MINISTRA: Momirović dobitnik zlatne medalje "Takovski ustanak"

Novosti online

23. 04. 2022. u 19:28

POVODOM obeležavanja Dana opštine Gornji Milanovac, ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavu Momiroviću, danas je na svečanoj sednici skupštine te opštine, uručena zlatna medalja " Takovski ustanak".

ВЕЛИКА ЧАСТ ЗА МИНИСТРА: Момировић добитник златне медаље Таковски устанак

Foto: ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture

- Počastvovan sam zbog priznanja koje mi je dodelila opština Gornji Milanovac. Zlatna medalja „Takovski ustanak“ predstavlja obavezu jer dolazi iz ruku građana ovog kraja, sudbinski povezanog sa državnošću Srbije i njenim evropskim putem. Značaj Drugog srpskog ustanka utemeljen je u našoj kolektivnoj svesti, jer on predstavlja oslobođenje od viševekovne Osmanske vlasti i stvaranje nezavisne nacionalne srpske države. Ta nezavisnost nam je sada potrebna više nego ikad! Da budemo jaki, slobodni i spremni da sarađujemo sa svim velikim silama u cilju da obezbedimo bolji život za sve naše građane - izjavio je ministar Tomislav Momirović obraćajući se prisutnima nakon dobijanja zlatne medalja „Takovski ustanak“ za izuzetan doprinos u razvoju infrastrukture u opštini Gornji Milanovac.

U svom izlaganju ministar Momirović je podvukao da je sloboda koju smo tada izvojevali imala veliku cenu kroz vekove koji su iza nas, ali i da ne smemo da zaboravimo da je ideal slobode sad podjednako važan kao i tada.

Momirović je dodao da je Ministarstvu građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, ovaj kraj Srbije izuzetno važan i da je u budućnosti važno da svaki zajednički projekat bude u interesu građana i usmeren ka privlačenju investicija i obezbeđivanju novih radnih mesta. Nakon završetka svečanosti, ministar Momirović posetiće Muzej Drugog srpskog ustanku u Takovu, a potom će predvoditi ceremoniju odavanja pošte i polaganja venaca povodom obeležavanja 207. godišnjice od izbijanja Drugog srpskog ustanka u okviru memorijalnog kompleksa znamenito mesto "Takovski grm".

BONUS VIDEO - Atos, planinski masiv na istoimenom poluostrvu, odvajkada je smatran svetom planinom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada