SINIŠA MALI: U novoj vladi treba da budu najstručniji ljudi

Tanjug

23. 04. 2022. u 11:16

POTPREDSEDNIK Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) i ministar finansija, Siniša Mali, izjavio je da je važno da nova vlada bude formirana od najboljih i najstručnijih ljudi, pošto se, kako je rekao, nalazimo u situaciji koja nije nimalo laka.

СИНИША МАЛИ: У новој влади треба да буду најстручнији људи

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Važno je da imamo ljude koji će moći da iznesu težak posao koji je pred Srbijom. Pred Vladom Srbije su veliki izazovi prouzrokovani situacijom u Ukrajini, a koji se odražavaju na ceo svet. S obzirom na ogromno političko iskustvo predsednika Vučić, siguran sam da će biti napravljen pravi izbor- rekao je Mali za današnji Blic.

On kaže da ne zna da li će biti član naredne Vlade, ali ističe da je veoma zadovoljan onim što je urađeno dok je bio na čelu Ministarstva finansija i da su postignuti odlični rezultati.

- Pokrenuli smo talas investicija i od zemlje na ivici bankrota napravili zemlju koja je četiri godine za redom imala suficit u budžetu. U vreme pandemije uspeli smo da očuvamo makroekonomsku stabilnost i da budemo najbrže rastuća ekonomija u Evropi, kao i da pomognemo građane i privredu sa čak tri paketa podrške- naveo je Mali.

Ministar kaže da je zadovoljan rezultatima izbora, potvrdio je da SNS sa Socijalističkom partijom Srbije ima većinu u beogradskoj skupštini, ali je odbio da komentariše eventualne koalicije na republičkom nivou, rekavši da će o tome odlučiti organi stranke.

Na pitanje da li poskupeti struja, nafta i gas, Mali je odgovorio da na to ne može da odgovori jer ne zna kako će se stvari odvijati u svetu, ali da je država spremna da je što je više moguće zaštiti standard građana.

- U svakom slučaju, Srbija će imati dovoljno energenata - nafte i njenih derivata, gasa i struje, te građani ne treba da brinu da će biti nestašica- poručio je Mali.

On kaže da ga najviše plaši neizvesnost koja vlada u celom svetu, te da se situacija menja iz sata u sat, ali da je optimista po pitanju naše zemlje i da veruje da ćemo i ovu krizu prebroditi i ostati ekonomski jaki i stabilni.

- Zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji koju smo sproveli na vreme i ekonomski dobrim godinama nakon nje, spremno smo dočekali krizu izazvanu pandemijom, i sada ovu krizu izazvanu ratom u Ukrajini. Mi smo na vreme reagovali, napravili potrebne zalihe i pokazali građanima da ne treba da brinu da će biti nestašice hrane- poručio je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)