MINISTAR VULIN: Neću da učestvujem u antiruskoj histeriji, to je uvek na kraju antisrpska histerija!

Novosti onlajn

19. 04. 2022. u 10:30

MINISTAR unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, gostujući u jutarnjem programu televizije Hepi, istakao je da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, i da se Srbija na čijem je čelu predsednik Aleksandar Vučić neće pridružiti antiruskoj histeriji.

МИНИСТАР ВУЛИН: Нећу да учествујем у антируској хистерији, то је увек на крају антисрпска хистерија!

Foto: MUP

Ministar policije i lider Pokreta socijalista naglasio je da je Rusija bila uz Srbiju u ključnim istorijskim momentima i da je Srbija nezavisna država koja se ne odriče svojih vekovnih prijatelja. 

- Svi neprijatelji Srbije uvek pokušavaju da iskoriste priliku kada je Rusija negde daleko i zauzeta svojim problemima. U ključnim istorijskim trenucima, Rusija je bila uz nas, kao i 2015. godine, kada je Velika Britanija htela da donese Rezoluciju o tome da su Srbi genocidan narod. Srbi, posle dva svetska rata, posle paljenja crkava punih dece u Mačvi 1914. godine, i posle Jasenovca, vi Srbe hoćete da proglasite genocidnim narodom. 

Da nije bilo Putina i Vučića, da predsednik Vučić nije iskoristio lične odnose sa predsednikom Putinom, možda bi to i prošlo. Nije prošlo i to ne možemo da zaboravimo, kakvi bismo bili ljudi ako to zaboravimo? - poručio je ministar policije i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i dodao da ga od sukoba u Ukrajini mnogo više brine mržnja koja je oslobođena prema ruskom narodu. 

- Više od sukoba u Ukrajini mene brine mržnja koja je oslobođena prema ruskom narodu.  Svi koji mrze Ruse, uvek mrze i Srbe. I svi koji su mrzeli Srbe, uvek su mrzeli Ruse. I svi ovi naši, ovi slučajni Srbi, ovi autošovinisti za koje je najveća uvreda reći da si Srbin, pa oni mrze Ruse.

Više od sukoba u Ukrajini mene brine mržnja koja je oslobođena  prema ruskom narodu, koja će trajati. Ovo nije počelo pre 50 dana, ova mržnja je očigledno bila pažljivo, brižljivo negovana, građena i oslobađana.

Sada se oslobodila. Neke od ovih idiotskih društvenih mreža, mislim da je Fejsbuk, na toj mreži je dozvoljeno tražiti smrt Rusa. Ako je dozvoljeno to tražiti, je li dozvoljeno tražiti silovanje ruske dece? Šta će biti kada u nekom od velikih demokratskih centara Zapada neko rusko dete bude silovano, ubijeno, pretučeno, zato što je rusko dete? Hoće li biti kriv taj neko? Možda i neće. Ako iko zna šta je mržnja, znaju Srbi. Našu decu su izbacivali iz restorana, iz škola po svetu, zato što su srpska deca. Nama su zabranjivali da putujemo, da živimo, da dišemo, da radimo, zato što smo Srbi. Sada to rade Rusima. Ja ne mogu da budem deo antiruske histerije, neću da budem deo antiruske histerije. Znate, ja sam Srbin, a Srbi znaju šta je Račak, Srbi znaju šta su Markale, Srbi znaju šta je Vase Miskina, Srbi znaju koliko puta im je podmetnuta krv na rukama - naveo je ministar policije i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin. 

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista još jednom je ponovio svoj stav da neće biti deo antiruske histerije i da je svaka antiruska histerija na kraju antisrpska histerija. 

- Neću da učestvujem u antiruskoj histeriji zato što je svaka antiruska histerija na kraju antisrpska histerija. Svaka mržnja prema Slovenima odnosi se i na Srbe. Jednostavno ne želim da učestvujem u tome. Ako mi je jedini kriterijum ljubavi prema Evropskoj uniji i mržnja prema Rusiji, odmah da vam kažem, nemam ni mrvicu mržnje prema Rusiji i ne želim da volim Evropsku uniju - poručio je ministar policije i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, gostujući u jutarnjem programu na televiziji Hepi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)