VUČIĆ O RAZGOVORU SA ĐILASOM: Predsednik otkrio da li će biti novih izbora u Beogradu

Novosti onlajn

17. 04. 2022. u 22:25

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gost je emisije "Hit Tvit" na televiziji Pink.

ВУЧИЋ О РАЗГОВОРУ СА ЂИЛАСОМ: Председник открио да ли ће бити нових избора у Београду

Foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik Vučić rekao je njegova dužnost da razgovara sa svakim, uključujući i Dragana Đilasa.

- Nisam imao potrebu da se pravdam zbog toga, i to pokazuje razliku između nas. Jedna je ta da sam ja izabran za predsednika da vodim politiku u ime građana Srbije. Kada se sve završilo, pustio sam sve da komentarišu, a nisam rekao nijednu reč. Gospodin Đilas i ja smo imali pristojan razgovor. Svi znaju šta on misli o meni, i šta ja mislim o njemu. Nisam mu pomenuo ime u kampanji. Đilas je došao i rekao je da je jasan rezultat izbora, i hteo je da vidi za beogradske. Ja sam mu rekao da mi imamo većinu, a da mogu da napravim i mnogo veću većinu od toga. Ali ja nikada ne bih mogao, poput Pajtića, da držim vlast sa 5 odsto podrške. Ja ću sam da odem, pošto nikada nećemo pasti na 5 odsto podrške. Sam ću da odem pošto me nikada neće pobediti. Đilas me je pitao da ponovimo izbore, a ja sam poručio da razmisle, i da mi imamo većinu da formiramo vlast. On smatra da je pitanje legitimiteta u Beogradu sporno, i ja tako ne mislim. Ukoliko najveća opoziciona lista želi prevremene gradske izbore, mi nemamo problem sa time. To će biti moj predlog Predsedništvu i GO SNS. Zdravu državu možete da imate samo dok se ne postavlja pitanje legitimiteta. Nije važno kad me vređaju, ali pitanje legitimiteta je suštinsko pitanje. Oni nisu 2012 izašli u susret, a mi ćemo da izađemo u susret - rekao je predsednik.

Vučić ističe i da Đilasu zameraju što je razgovarao sa njim, a da to uopšte nije bio neodgovoran potez.

- Konačno, to je pitanje naše odluke. Mi imamo većinu. Sada Jeremić pokušava da udara na Đilasa, i ja neću da se mešam. Ja nikoga nisam promovisao u predstavnika opozicije. To govori o moralu onih koji su do juče bili na jednoj listi, i pričali o tome da će zajedno da vladaju, a sada imaju problem zbog razgovora od 45 minuta. Ja mislim da to najbolje govori i o Jeremiću. Ja ću da govorim sa svima, i neću reagovati ni na uvrede. To je moj posao, to ću da radim. Ko hoće-hoće, ko neće-neće. Čim izrazite želju, dobrodošli ste na razgovor - kazao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju