PRIPADNICI ROSU UPALI U ŠTRPCE: Albanski specijalci maltretiraju meštane, oglasila se Kancelarija za KiM

Novosti online

08. 04. 2022. u 13:25

VIŠE naoružanih pripadnika ROSU upalo je danas u podne, u pratnji predstavnika takozvane Carine, u više srpskih prodavnica u opštini Štrpce, u potrazi za srpskom robom.

ПРИПАДНИЦИ РОСУ УПАЛИ У ШТРПЦЕ: Албански специјалци малтретирају мештане, огласила се Канцеларија за КиМ

Foto: D. Zečević

Na meti specijalaca ROSU su tri trgovinska objekta u kojima traže robu bez akciza. U jednom su već izvršili pretragu, dok su u dve radnje još uvek prisutni.

Kako nezvanično saznajemo, na terenu je jedno vozilo policije i carine lažne države.

Akcija policije lažne države se sprovodi i u Bošnjačkoj Mahali, u Severnoj Mitrovici, gde desetak pripadnika ROSU i carine pretresa jednu radnju. Radnje u Glavnoj ulici u Bošnjačkoj Mahali, gde se vrši pretres, su uglavnom u vlasništvu Albanaca.

Kako je saopštio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, pripadnici ROSU su blokirali tri prodavnice, a meštani koji su krenuli u nabavku onemogućeni su da obave kupovinu i zastrašeni najnovijom demonstracijom sile Aljbina Kurtija.

- Ovo je četvrti put za svega nekoliki meseci da Kurti šalje naoružane specijalce u Štrpce, a sve sa ciljem da zastraši i svakodnevnim pritiscima pokuša da protera preostale Srbe iz ove najjužnije srpske sredine i prekine njihove veze sa ostalim srpskim sredinama - naveo je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM kaže da Kurti, "u te svrhe koristi i nekakav obračun sa plazmom i smokijem kao paravan za napad na Srbe i demonstraciju moći, misleći da će učestalim akcijama uspeti da uzdrma Srbe i izazove nekakav neodgovoran potez".

- Uprkos Kurtijevoj opsesiji Štrpcem, Štrpčani ne nasedaju na provokacije i odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a jedini gubitnik ovakvih nerazumnih akcija biće upravo Kurti. Država Srbija nastaviće da pomaže Štrpce i ekonomski i na svaki drugi način i to Kurti ne može da spreči - zaključio je Petković.

I ovom akcijom Srbi iz Štrpca su istraumirani i uplašeni, budući da su nedavno brojni pripadnici ROSU upali u to mesto, gde su izvršili pretres i zatvorili zgradu privremenog organa opštine Štrpce, i pritom uhapsili nekoliko Srba.

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a