"PRITISCI NA SRBIJU SU OGROMNI" Vučić: Toliko o poštovanju nezavisnosti i prava na samostalno odlučivanje

Tanjug

01. 03. 2022. u 11:34

OGROMNI su pritisci na Srbiju, i biće mnogo teško izdržati ih, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić, ali i izrazio uverenje da će naša zemlja uspeti da odoli svim tim pritiscima, a da nam obraz ostane neukaljan.

ПРИТИСЦИ НА СРБИЈУ СУ ОГРОМНИ Вучић: Толико о поштовању независности и права на самостално одлучивање

Foto Tanjug

Odgovarajući novinarima na pitanje da prokomentariše "javna pitanja hrvatskog RTL-a dokle će Vučiću da se dozvoli da sedi na dve stolice, i u Briselu i u Moksvi", predsednik je ponovio da Srbija ima samo jednu, svoju stolicu, ali i istakao da je izložena velikim pritiscima.

- Mi imamo svoju stolicu, a pristici su ogromni na našu zemlju i biće mnogo teško izdržati ih, pitanje je i kako i šta... - rekao je Vučić.

Preneo je da je i noćas do kasno razgovarao sa predstavnicima više zemalja, što će učiniti i tokom današnjeg dana.

- Tek toliko o velikom poštovanju nezavisnosti i prava drugih zemalja da samostalno odlučuju... Koliko budemo mogli držaćemo se i čuvati, jer jednu zemlju imamo. Ali nije jednostavno, ni lako - rekao je Vučić, dodajući da je zahvalan na lepim željama iz Hrvatske i da nije mnogo bolje ni očekivao od, kako je rekao, "velikih prijatelja u Zagrebu".

Na kraju obraćanja novinarima, Vučić je ipak poručio da veruje u dobru budućnost Srbije, kao i da ćemo uspeti da odolimo svim pritiscima.

- Da sačuvamo nacionalni ponos i dostojanstvo, i da istovremeno izbegnemo bes velikih, jer ga oni obično iskaljuju na malima. Gledaćemo da sačuvamo zemlju, da je odbranimo, a opet da nam obraz ostane neukaljan - poručio je predsednik Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (16)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost