TRAŽILI SU OD NAS DA OSUDIMO RUSKU AGRESIJU Vučić: "Na to imam prost odgovor..."

Tanjug

22. 02. 2022. u 16:37

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas u Monaku, komentarišući izjavu odlazećeg ukrajinskog ambasadora u Srbiji u kojoj traži jasniji stav naše zemlje po pitanju poslednjih dešavanja u Ukrajini, da će prihvatiti njegove molbe, nakon što on pozove svog predsednika Vladimira Zelenskog da osudi agresiju nad Srbijom, koju su sproveli SAD, Velika Britanija, Nemačka i druge zapadne zemlje.

ТРАЖИЛИ СУ ОД НАС ДА ОСУДИМО РУСКУ АГРЕСИЈУ Вучић: На то имам прост одговор...

Foto: Pink Printscreen

Vučić je rekao da Ukrajina podržava integritet Srbije, kao što to čini i Rusija, te da Srbija podržava integritet Ukrajine, u čemu nije bilo promena.

- Međutim, on je od nas tražio da jasno osudimo rusku agresiju i tako dalje... Na to imam prost odgovor. Mi smo mala zemlja i ne želimo da sebi ukidamo mogućnost da nastavljamo prijateljstvo sa nekima. Ne odlučujemo mi o sudbini Ukrajine. Ali ako je tako, pozivam ga da pozove svog predsednika Zelenskog i zamoli ga da osudi stravičnu i tragičnu agresiju koju su nad Srbijom sprovele SAD, Velika Britanija i druge zemlje - rekao je Vučić.

Kako je dodao, siguran je da će Zelenski to da uradi:

- A čim on to uradi, prihvatiću sa radošću poziv Aleksandroviča i odgovoriti na njegove molbe.

Predsednik je poručio da takve izjave govore da svaka zemlja misli da ima pravo da traži od nekoga nešto, ne ostavljajući ga na miru.

Foto: Pink Printscreen

 

- Nije problem da ja budem na udaru svih mogućih, ali ću sačuvati Srbiju - rekao je Vučić.

Na pitanje koliko se sada mere reči malih zemalja, odgovorio je “da je mislio da je sada vreme da nam lupaju šamare i udaraju u glavu svaki dan”… što, kaže, nije prvi put.

Poručio je da su stavovi Srbije jasni

- Nadamo se miru, dobrim odnosima sa svima. Suviše smo mali da bismo bilo kome pretili. A jedini se veoma principijelno držimo međunarodnog javnog prava i svima je to jasno. Zato i toliki strah oko KiM i svega drugog - rekao je Vučić.

Ponovio je da ćemo i mi reagovati, čim Ukrajina bude osudila agresiju u kojoj su stradale hiljade ljudi, mnogo naše zemlje, koju su sprovele te zemlje koje danas pomažu Ukrajini.

- Od takve reakcije nema ništa, zato što su njihovi interesi na Zapadu i potpuno drugačiji od naših. Naša politika je ka EU, ali bez kvarenja odnosa sa Rusijom i Kinom. I ta politika je izdržala teška iskušenja, i uveren sam izdržaće i ona koja su tek pred nama - rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ:

"RUSIJA NAS JE SPASILA OD KATASTROFE"

PRVI SRBIN KOJI JE TITU REKAO NE: Prilozi za biografiju Blagoja Neškovića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)