PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO IZ MONAKA: Ostajemo na evropskom putu, ali se ne odričemo prijateljstava sa Rusijom i Kinom (VIDEO)

Novosti onlajn

22. 02. 2022. u 15:15

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u zvaničnoj poseti Monaku, gde je razgovarao sa knezom Albertom II od Monaka.

ПРЕДСЕДНИК  ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ИЗ МОНАКА: Oстајемо на европском путу, али се не одричемо пријатељстава са Русијом и Кином (ВИДЕО)

Foto: Printscreen TV Pink

Predsedniku je, podsetimo, priređen svečani doček ispred Kneževske palate, gde je potom usledio sastanak Vučića i kneza Alberta.

Tokom boravka u Monaku održana je i ceremonija uručenja Velikog krsta reda Svetog Šarla, koji je knez Albert II od Monaka uručio predsedniku Vučiću.

Predsednik Srbije izjavio je, nakon svečanog ručka sa knezom Albertom II, da se nada da će knez posetiti Srbiju još jednom do kraja godine. Podseća da je Monako osnivač Alijanse za multilateralizam, pa je ova saradnja izuzetno važna.

- Nadam se uvećanju trgovinske razmene, a najveći značaj je u povezivanju sa partnerima koji utiču na donošenje međunarodnih odluka - rekao je Vučić.

Kada je reč o rusko-ukrajinskoj krizi, Vučić kaže da je Srbija u problemu.

- Gledaćemo da učinimo sve da kriza bude manja nego u drugim zemljama. A 2.000 dolara gas za nas bi bio apsolutno neizdrživa cena. Nadam se postizanju boljeg dogovora, jer ne znam ko bi u Evropi mogao to da izdrži - rekao je Vučić.

- Bezbroj je problema, ali spremamo se i radimo naporno. I večeras ćemo pre odlaska u Španiju da vidimo šta možemo da uradimo i da garantujemo našoj deci sigurnu budućnost - kaže Vučić.

Predsednik ističe da je politika Srbije pitanje vojne neutralnosti, a da naša politika podrazumeva da smo na evropskom putu i da ne odustajemo od tradicionalnih prijateljstava.

- Ko god misli da treba da budemo potrčko bilo kojoj od strana, takva politika vodi nas direktno u ambis. Naša politika je ozbiljna, odgovorna i u interesu građana. Naša politika je da smo mi na evrospkom putui, ali da nećemo da odustajemo od tradicionalnih prijateljstava - kaže predsednik.

Srbija se, dodao je on, nada miru, dobrim odnosima sa svima, i suviše smo mala zemlja da bismo nekome pretili ili radili protiv nekoga.

– Bitno je da sačuvamo svoju zemlju, da sačuvamo pristojan i dobar život i da sačuvamo naš narod od stradanja – istakao je predsednik na kraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave