STEVANDIĆ: Đilas se okomio na one što brinu o matici Srbiji

Novosti online

08. 02. 2022. u 10:13

JA i moja porodica i iz Srbije i Republike Srpske nikad nismo bili više uvređeni, rekao je dr Nenad Stevandić, komentarišući navode Dragana Đilasa o krađi glasova iz Republike Srpske, i dodao da se ovde radi o nedorečenoj politici, koja mora da stvara afere kako bi se promovisala.

СТЕВАНДИЋ: Ђилас се окомио на оне што брину о матици Србији

FOTO: Novosti

Stevandić navodi da se ovde ne radi samo o optužbama, već su se Đilas i njegovi istomišljenici uvredama okomili na narod Republike Srpske, i ovde se aktivno radi na deljenju naroda, te postavlja pitanje da li se Srbija treba odreći ljudi iz Republike Srpske ali i regiona, i da se pogrdnim imenima nazivaju oni koji se brinu o matici Srbiji?

Znamo mi kakvi će biti rezultati izbora, i znamo mi iz Republike Srpske koja je vlast iz Srbije pomagala, a koja je ignorisala. U skoro svim opštinama Republike Srpske, aktuelna vlast Srbije je započela kapitalne projekte, i jasno je za koga će oni s pravom glasa da glasaju. Stvaranje mržnje i pljuvanja naroda neće samo stati na Republici Srpskoj, smatra Stevandić i dodaje da se može očekivati da se u budućnosti i sama Srbija i njen narod napadaju od strane onih kojima se izborna volja građana ne dopada. Đilasov pokušaj stvaranja razdora je u Republici Srpskoj dočekan jedinstveno, i od naroda ali i od političara, koji su jednoglasno osudili ovakve izjave, ali na pristojan i odmeren način.

Stevandić je izjavio da se deo opozicije u Srbiji jasno odrekao i Republike Srpske i njenog naroda, radi svojih političkih interesa, i takva vrsta poniženja nije bila svojstvena odranije, jer građanima Republike Srpske ovo nisu prvi izbori, izjavljuje Stevandić, i dodaje da je i Boris Tadić pozivao Republiku Srpsku da glasa, bez uvreda i omalovažavanja. A danas se Republika Srpska kriminalizuje, a ona neće ostati bez odgovora, i neće dozvoliti podelu na podobne i nepodobne Srbe od strane kvazi elite, zaključuje Stevandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!