PORTPAROLKA EU PORUČILA: Uspeh referenduma je i dokaz posvećenosti Srbije evropskom putu

Tanjug

17. 01. 2022. u 13:22

PODRŠKA koju su glasači u Srbiji na jučerašnjem referendumu dali izmeni Ustava je važan korak koji pokazuje posvećenost Srbije EU reformskom procesu, poručila je portparolka EU Ana Pisonero.

ПОРТПАРОЛКА ЕУ ПОРУЧИЛА: Успех референдума је и доказ посвећености Србије европском путу

Foto: Printskrin Tanjug

Na pitanje Tanjuga o značaju uspešnog referenduma o Ustavnim promenama, a u cilju jačanja nezavisnog pravosuđa u Srbiji, u Briselu odgovaraju da je u pitanju ”važan korak i dokaz posvećenosti Srbije EU putu”.

- EU pozdravlja okončanje ovog važnog koraka u reformi Ustava koji za cilj ima jačanje nezavisnosti pravosuđa u skladu sa strateškim izborom Srbije da napreduje ka članstvu u EU. Reformski proces jačanja pravosuđa je ključan i osnova je za pristupni proces pridruživanja EU - kaže Pisonero.

Ona navodi da je u pitanju važan korak, ali da se posao na reformama u Srbiji i napretku u evrointegracijama zemlje nastavlja.


- Posao se na završava ovde, on se mora nastavi. Neki od zakona moraju biti dopunjeni da bi se efikasno primenila Ustavna reforma. Mi ćemo nastaviti da blisko radimo sa vlastima u Srbiji na ovoj ambicioznoj reformskoj agendi kako bi se dalje napredovalo u procesu evrointegracija - zaključila je Pisonero.


Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji sinoć je među prvima čestitao građanima Srbije na ishodu referenduma o Ustavnim promenama u Srbiji uz ocenu da je u pitanju ”važan korak i posvećenost” EU putu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima