SRBI POSLALI SNAŽNU PORUKU PRIŠTINI: Izbora 3. aprila će biti!

Novosti online

16. 01. 2022. u 09:26

NA protestu u Kosovskoj Mitrovici predsednik Srpske liste Goran Rakić pročitao je zaključke srpskog naroda i poručio da će parlamentarni i predsednički izbori u Srbiji zakazani 3. aprila biti održani i na KiM.

СРБИ ПОСЛАЛИ СНАЖНУ ПОРУКУ ПРИШТИНИ: Избора 3. априла ће бити!

Foto: D. Zečević

U zaključcima srpskog naroda koje je Rakić pročitao je navedeno. 

- Srpski narod stoji uz Srbiju i želi da glasa na referendumu. Od EU i Kvinte zahtevamo da omoguće Srbima na KIM pravo glasa.

- Srbi sa KIM zahtevaju jednaka prava za sve i neće dozvoliti da ih Priština posmatra kao građane drugog reda. Poručujemo da će srpski izbori 3. aprila biti održani

- Opredeljeni smo za mir ali smo zabrinuti zbog odluke Prištine o zabrani referenduma i najavama obračuna sa srpskim narodom. Upozoravamo Prištinu i međunarodnu zajednicu da će odluka o zabrani referenduma i eventualna zabrana izbora 3. aprila proizvesti posledice-reciprocitet u svim onim poljima u kojima se krše naša prava. 

Srbi širom KiM okupili su se danas u srpskim sredinama i protestom iskazali svoje ogorčenje odlukom Prištine da se ne dozvoli glasanje na referendumu za promenu Ustava Srbije.

BONUS VIDEO: REFERENDUM U SRBIJI: Građani se izjašnjavaju o promeni Ustava

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

TO JE VRHUNAC CINIZMA Premijerka Srbije o zahtevu Prištine za članstvo u Savetu Evrope - Interesuje me kako će glasati zemlje Kvinte