ZA NEZAVISNO SUDSTVO: Palma pozvao građane da izađu na referendum i zaokruže DA

Novosti online

11. 01. 2022. u 09:24

PREDSEDNIK Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma uputio je poziv građanima Srbije da izađu na predstojeći referendum koji će se održati u nedelju, 16. januara, i da na referendumskom listiću zaokruže "da".

ЗА НЕЗАВИСНО СУДСТВО: Палма позвао грађане да изађу на референдум и заокруже ДА

Foto P. Milošević

Ustav je najviši pravni akt svake države. Predložene promene Ustava pokazuju da ova vlast i političari ne žele da postoji bilo kakva sumnja da će imati uticaj na imenovanje sudija. Jasno je da je i u pravosuđu, kao i u drugim oblastima života, uvek neko nezadovoljan. To je kao u fudbalu, onaj ko izgubi, kriv mu je sudija. Tako i u sudskom procesu neko mora da izgubi. Da ne bi više bili krivi ova vlast i političari, iako se ni do sada nisu mešali, doneta je odluka da krenemo u promenu Ustava u delu koji se tiče pravosuđa - rekao je Palma.

Dragan Marković ističe da sudije više neće morati da strahuju da li će, nakon probnog perioda od tri godine, biti reizabrani, jer se probni period ukida.

- Ni Skupština, ni izvršna vlast više neće uticati na izbor sudija i tužioca, već će biti birani od strane struke. Promena Ustava isključivo se tiče pravosuđa i Ustav u drugim oblastima ostaje nepromenjen. Referendum u nedelju u Srbiji ima veliku važnost, uspostavljanje nezavisnosti sudstva i tužilaštva, što je potvrdila i Venecijanska komisija dajući pozitivno mišljenje na predložene ustavne promene. Zato vas pozivam da u nedelju 16. januara izađete na referendum i zaokružite DA, jer na taj način obezbeđujemo nezavisnost i povećavamo efikasnost pravosuđa - zaključuje Dragan Marković Palma.

BONUS VIDEO: Palmin hit u Skupštini - Deca ne mogu da potrče ni kad ih kuče pojuri, gledaju jutjubere...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)