VULIN ČESTITAO DAN POLICIJE DŽAO KEDŽIJU: Imao sam priliku da se lično uverim da je državnik mudre promisli

Novosti online

10. 01. 2022. u 15:53

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je danas Dan policije državnom savetniku ministru javne bezbednosti NR Kine Džao Kedžiju.

ВУЛИН ЧЕСТИТАО ДАН ПОЛИЦИЈЕ ЏАО КЕЏИЈУ: Имао сам прилику да се лично уверим да је државник мудре промисли

Foto: MUP

Vulin je istakao da je imao prilike da se lično uveri da je ministar Kedži državnik mudre promisli i izrazio nadu da će u dogledno vreme imati priliku da se sa njim lično upozna i razmeni mišljenja i iskustva, naglasivši da visoko ceni upućivanje policijskog savetnika Ministarstva javne bezbednosti u Srbiju.

- Time ste Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije ukazali posebnu pažnju, jer su nam ojačani kapaciteti za zajedničko delanje i razmenu iskustva - rekao je Vulin i poručio da će Sporazum o međusobnom priznanju i zameni vozačkih dozvola, koji je potpisan u maju prošle godine, stupiti na snagu 13. januara ove godine.

Ministar je istakao da policijska kapa i značka svim pripadnicima policije nameću zahtev da svaka odluka o preduzimanju ili nepreduzimanju neke mere mora biti doneta brzo i efikasno, ali sa savešću i visokom odgovornošću pred državom i pred građanima.

- Stoga, posebnu pažnju moramo da usmerimo na opštu opremljenost policije, ali iznad svega na negovanje našeg kadra, na brigu o svakom policijskom službeniku, od čije spremnosti i pozornosti zavisi miran san naše dece i svih naših građana - rekao je Vulin.

BONUS VIDEO - VIJORE SE ZASTAVE: Vojvoda Momčilo, "Zove Dinara" i usklici u čast Srba

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna