ŠTAMPAJU SE LISTIĆI: Teku pripreme za referendum 16. januara

V. N.

03. 01. 2022. u 19:22

PREDSEDNIK Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević u ponedeljak je u štampariji Javnog preduzeća "Službeni glasnik" pokrenuo štampanje glasačkih listića za izjašnjavanje građana na referendumu radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije.

ШТАМПАJУ СЕ ЛИСТИЋИ: Теку припреме за референдум 16. јануара

Arhiva

Dimitrijević je naveo da će biti štampano 6.510.233 glasačka listića. Podsetio je da će se glasanje održati 16. januara na teritoriji cele Srbije, na svih 8.000 biračkih mesta i na 29 mesta u zavodima, kao i na 10 mesta u inostranstvu.

- Pitanje na referendumu glasi da li ste za utvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije, na koje će građani nedvosmisleno odgovarati sa "da" ili "ne" - rekao je on, i naveo da će listić biti bele boje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIGOVI I ORLOVI DEMONSTRIRAJU SILU NA PEŠTERU: Pogledajte kako izgleda moćna avijacija Vojske Srbije (VIDEO)