ŠVEDSKA SPROVODI KRIVIČNU ISTRAGU: Zbog sudara dva broda u Baltičkom moru, nestala dva mornara

Tanjug

13. 12. 2021. u 15:30

ŠVEDSKA obalska straža saopštila je danas da je istraga o sudaru dva broda u Baltičkom moru proširena i da se sumnja na veliko zagađenje mora.

ШВЕДСКА СПРОВОДИ КРИВИЧНУ ИСТРАГУ: Због судара два брода у Балтичком мору, нестала два морнара

FOTO: EPA

-Pojavile su se dodatne sumnje, uključujući veliko zagađenje morskog života. Obalska straža trenutno preduzima niz istražnih radnji, uključujući različite vrste prinudnih mera u okviru preliminarne istrage, navodi se u saopštenju obalske straže.

Obalska straža je ranije danas potvrdila da je otvorena tek preliminarna istraga o mogućem ozbiljnom nemaru u pomorskom saobraćaju koji je doveo do sudara dva teretna broda u Baltičkom moru, prenosi Rojters.

Nakon sudara jedan brod se prevrnuo nakon čega je pokrenuta spasilačka operacija i potraga za najmanje dve osobe, navodi se u saopštenju švedske Uprave za pomorstvo koje je ranije preneo švedski javni servis SVT.

U potrazi učestvuje desetak plovila iz Švedske i Danske, kao i helikopteri.

Do sudara brodova došlo je između Istada (Švedska) i Bornholma (Danska).

Dva člana posade danskog broda nestala su danas u ledenom Baltičkom moru, a oštećeni brod je povezan sa spasilačkim baržama kako ne bi potonuo što bi omogućilo roniocima da bez rizika traže nestale članove posade.

BONUS VIDEO: OVAKVU FABRIKU DO SADA NISMO IMALI - Pogledajte kako rade roboti u postrojenju"BAS Boysen Abgassyste"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada