HARADINAJ MOLI KURTIJA: Ne idi u Vašington, sada smo mi krivi što se dijalog ne odvija

Novosti online

03. 12. 2021. u 20:13

LIDER Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj u emisiji "Presing“ na T7 zamolio je samozvanog premijera Aljbina Kurtija lažne države Kosovo da ne ide u Vašington, jer mu tamo, kako je naveo, jednostavno nije mesto, prenosi Gazeta ekspres.

ХАРАДИНАЈ МОЛИ КУРТИЈА: Не иди у Вашингтон, сада смо ми криви што се дијалог не одвија

Foto: Printskrin/EPA/Depositphotos/ilutsracija

- Mislim da (lažni) premijer neće ići u Vašington. Ne želi tamo, ne želi da ide. Kao turista možda, iz zabave. Ali, kao (tzv.) kosovski "zvaničnik" ne želi da ide jer se vidi da je pobegao od Amerikanaca, u svakoj temi je bežao od njih, stalno je bežao od njih i u pristupu dijalogu. Sada smo mi krivi što se dijalog ne odvija, a u stvari je Srbija - rekao je Haradinaj.

Dodao je da Kurti ne poštuje SAD i da se oseća prijatnije sa nekim levičarskim pokretima koji ispisuju grafite u Moskvi.

- To nije poštovanje Amerike. On beži, oseća se prijatnije sa nekim evropskim, levičarskim pokretima, koji nažalost, gravitiraju ka Moskvi - dodao je Haradinaj.

Aljbin Kurti je tokom septembra u odmetničkoj prištinskoj skupštini obećao poslanicima da planira da ode u Vašington tokom novembra.

Haradinaj je kritikovao rad aktuelne "vlade" rekavši da i oni ljudi koji su Kurtijevoj blizini žele da "potone“ i zapitao, šta Kurtijeva "vlada" radi ili koji je posao odlično odradila?

- Ostavio nas je bez velikih poslova. Ostavio nas je bez "Kontur Globala“, bez američkog gasa i bez Zakona o platama - rekao je Haradinaj.

Haradinaj je naveo razlog za "Kurtijeve neuspehe“.

- Verujem, ponekad sam ubeđen da je neko njemu blizak tu samo da bi ga potopio. Mislim da oko sebe ima ljude, koji imaju samo jedan cilj, da što brže potone - naglasio je Ramuš Haradinaj.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove