POSTOJI DOVOLJNO DOKAZA DA BI OSTALI U PRITVORU: Sud odbio odbacivanje optužnica protiv Gucatija i Haradinaja

Tanjug

27. 11. 2021. u 11:18

SPECIJALNI sud odbio je zahtev odbrane da se odbaci optužnica protiv dvojice bivših lidera OVK, Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja.

ПОСТОЈИ ДОВОЉНО ДОКАЗА ДА БИ ОСТАЛИ У ПРИТВОРУ: Суд одбио одбацивање оптужница против Гуцатија и Харадинаја

Foto: Printskrin

Kako prenosi Koha, odbrana je tražila da se odbace sve optužbe protiv njih dvojice, pošto kako tvrde, nema dovoljno dokaza koji bi ih potkrepili.

Kako, međutim, smatra Specijalni sud, postoji dovoljno dokaza tako da Gucati i Haradinaj ostaju u pritvoru.

Oni su optuženi za ometanje zvaničnika u obavljanju oficijelnih dužnosti, zastrašivanju svedoka i povredu tajnosti postupka.

Gucati i Haradinaj uhapšeni su krajem septembra 2020. godine.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ORLIĆ STANKOVIĆU: LJubav se ne kupuje, tačno, ali: to za toalet-papir ne važi