ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA I PUTINA: Predsednici Rusije i Srbije iza zatvorenih vrata razgovarali o bitnim temama (FOTO/VIDEO)

Novosti online

25. 11. 2021. u 12:24 >> 12:32

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u Sočiju gde se upravo sastao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

ЗАВРШЕН САСТАНАК ВУЧИЋА И ПУТИНА: Председници Русије и Србије иза затворених врата разговарали о битним темама (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Instagram

14.05 Vučić: Odnosi Srbije i Rusije su na najvišem istorijskom nivou

Odnosi Srbije i Rusije su na najvišem nivou u istoriji, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju.

- Verujem da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou u istoriji - izjavio je Vučić, a prenosi ruska agencija TASS.

14.04 Putin očekuje Brnabićevu u Moskvi

Rusija očekuje da premijerka Srbije Ana Brnabić poseti Moskvu u decembru, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin, tokom susreta sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem u Sočiju.

14.03 Putin: Stav Rusije o Kosmetu je nepromenjen

- Što se tiče naših napora i zajedničkih koraka na međunarodnoj sceni, pa i oko rešavanja kosovskog pitanja, znate da je naš stav principijelan. Ne podleže aktuelnoj političkoj konjunkturi - rekao je Putin tokom razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sočiju.

14.00 Snimak sastanka Vučića i Putina

13.40 Putinova poruka o ceni gasa

Moskva i Beograd naći će prihvatljivo rešenje za uslove novog ugovora za isporuku gasa, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem.

- Mislim da ćemo se dogovoriti, poverićemo privrednim subjektima da odgovarajući rad dovedu do kraja. Naći ćemo takvo rešenje, koje će biti prihvatljivo za naše srpske partnere - rekao je Putin na početku sastanka sa srpskim predsednikom u rezidenciji Bočarov ručej u Sočiju.

Putin je dodao da se u decembru očekuje poseta srpske premijerke Ane Brnabić Rusiji.

Predsednik Srbije istakao je da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou u čitavoj istoriji odnosa.

13.35 Vučić zadovoljan posle sastanka

Kako "Novosti" saznaju u delegaciji u Sočiju, sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog predsednika Vladimira Putina trajao je duže od predviđenog i upravo su prešli na planirani ručak.

Vučić je pred članovima delegacije rekao da je veoma srećan zbog toka razgovora, što verovatno znači da je dobio dobre uslove za gasni aranžman.

- Svaki susret sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom je od izuzetnog značaja za našu zemlju. Tet-a-tet sastanak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Sočiju - piše na Instagram nalogu predsednika Vučića.


Posle sastanka dvojice lidera predviđen je ručak.

Predsednik Vučić je za predsednika Putina pripremio poseban poklon - srebrnu činiju i knjige, saznaju "Novosti".

Podsetimo, delegacija Srbije na čelu sa predsednikom Vučićem boravi u Sočiju.

Da je reč o izuzetno važnom susretu za Srbiju predsednik Vučić naglasio je više puta, ističući kao najvažniju temu razgovora budući dugoročni ugovor sa Rusijom o isporuci gasa, ne krijući da će moliti Putina za najpovoljniju cenu tog energenta, jer od nje zavisi i dalji privredni razvoj Srbije.

- To je pitanje za celu našu zemlju, jer nam od toga zavisi dolazak investitora, da li ćemo imati struju i rezerve - rekao je Vučić uoči odlaska u Rusiju.

Susret u Sočiju, 19. po redu zvanični sastanak dvojice predsednika, dolazi u trenutku brojnih izazova koji su pred Srbijom - pojačanih pritisaka sa zapada "upakovanih" u kritike o vladavini prava, položaju medija, stanju ekologije, te ćutanja međunarodne zajednice na poteze Prištine, ali i komplikovanja situacije u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

NAŠE JE DA SNAŽIMO, JAČAMO, EKONOMSKI NAPREDUJEMO I RASTEMO: Predsednik Vučić se oglasio posle vežbe Vihor 2024 (FOTO)