PREDSEDNIK ODLUČAN U VEZI SA KiM: Preneo sam Lajčaku zvaničan stav Beograda, uskoro ću pisati svim šefovima država

Novosti online

24. 11. 2021. u 10:25

KADA je u pitanju Kosmet predsednik Vučić istakao je da Srbija želi razgovor i da smatramo da je svaki razgovor blagorodan i kvalitetan.

ПРЕДСЕДНИК ОДЛУЧАН У ВЕЗИ СА КиМ: Пренео сам Лајчаку званичан став Београда, ускоро ћу писати свим шефовима држава

Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je tokom obraćanja javnosti naglasio da je neophodno da se napravi makar minimalno poverenje.

- Ja sam to juče preneo gospodinu Lajčaku. Po prvi put od kada sam postao premijer uputiću pismo svim predsednicima vlada u kom ću tražiti da mi pruže objašnjenje kako je moguće da Aljbin Kurti govori ne o tamo nekome, već o sopstvenoj želji za ujedinjenje tzv. Kosova i Albanije i da, verovali ili ne, niko, nijedna politička istanca u Evropi ne reaguje.

- Iz Evropskog parlamenta niko, niko od šefova vlada.

- Moje pismo će sadržati jedno prosto pitanje: Da li to znači da ćete tako da ćutite i nećete da reaguje ako neko odavde govori o ujedinjenju sa nekim drugim?

- Zato pitam, po kom principu će to Albancima biti dozvoljeno, a Srbima zabranjeno? Tražiću objašnjenje i pitati: Šta biste rekli da neko iz Srbije ili RS tako kaže?

Ili oni koje ste rađali i pokušavali da ih pravite i pre 2008. mogu da rade sve? Ja ću da se drznem i da pitam kako bi reagovali da takve neodgovorne izjave dolaze iz Beograda? - naglasio je Vučić.

BONUS VIDEO: Predsednik Vučić u obilasku Galerija centra, Beograd na vodi

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)