NOVI NAPADI NA SRBE NA KOSOVU I METOHIJI! Kamenovana kuća Stojana Vasića - oglasila se kancelarija za KiM

Tanjug

19. 11. 2021. u 20:17

PORODIČNA kuća i dvorište Stojana Vasića iz Cernice kod Gnjilana kamenovana je danas u poslepodnevnim satima, a Vasić se u trenutku napada nije nalazio na imanju, već se u kući nalazio njegov bratanac Ljubiša Petrović.

НОВИ НАПАДИ НА СРБЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ! Каменована кућа Стојана Васића - огласила се канцеларија за КиМ

Foto: D. Zečević

Ka dvorištu i objektima poletelo je više staklenih flaša i kamenica koje su napravile materijalnu štetu. Slučaj je prijavljen policiji koja je izašla i izvšila uviđaj, a Kancelarija za KiM očekuje da izgrednici budu uhapšeni i adekvatno sankcionisani, te da ovakva dela ne budu minimalizovana u albanskom društvu i međunarodnoj zajednici, jer, kako navode, svaki napad na Srbe na Kosovu i Metohiji jeste napad na naš ostanak i opstanak na vekovnim ognjištima.

- Reč je o sramotnom zastrašivanju i napadu na Srbe koji žive u Cernici i pokušaju da se oni isteraju sa svog kućnog praga. Iako su kamenice bačene u Gnjilanu, inspirator ovog huliganskog akta nalazi se u Prištini odakle se antisrpskom retorikom i politikom nekažnjavanja podstiču ovakva i slična dela protiv Srba - poručuju iz Kancelarije za KIM.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024