KOVAČEVIĆ O IZLASKU IZ NS: Nisam hteo agresivni revanšizam, postoji sukob Jeremića i Ponoša

Novosti online

28. 10. 2021. u 13:49

VLADIMIR Kovačević, doskorašnji predsednik Odbora za privredu i preduzetništvo Narodne stranke, rekao je da je napustio tu partiju zbog agresivnog revašizma, i istakao je da je glavni problem Vuk Jeremić.

КОВАЧЕВИЋ О ИЗЛАСКУ ИЗ НС: Нисам хтео агресивни реваншизам, постоји сукоб Јеремића и Поноша

Foto: Jutjub

- Moja agenda je bila rešenje za bolji život. Ako je vlast uradila nešto dobro, zašto to ne pohvaliti? Međutim, način na koji Narodna stranka percipira borbu za vlast je preagresivna. Revanšizam, recimo, to je nešto iza čega ja nisam mogao da stanem. Kada dođete na vlast ako imate instrumente da se obračunate sa organizovanim kriminalom, vi to treba da radite, ali raspolućivanje naroda aferama od jedne do druge, anestezira narod i vi više ne znate kome da verujete. Ja nisam bio za to – rekao je Kovačević za Danas.

On je komentarisao i osipanje te stranke, koju je napustio veći broj funkcionera, i rekao je da je suština problema u Vuku Jeremiću. Kovačević je potvrdio da postoji sukob predsednika Narodne Stranke sa potpredsednikom Zdravkom Ponošem.

– Sukob između Ponoša i Jeremića oko kandidature za predsednika je istinit i ja nisam hteo da budem deo te podele. Došao sam u stranku da bude jača i da bude format koji pruža sigurnost, ali njih dvojica su dugo vremena bili kohezioni, ali u poslednje vreme su bili disonantni tonovi – zaključuje Kovačević.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)