PALMA: Kada me kritikuje ova opozicija, to znači da dobro radim

Novosti online

28. 10. 2021. u 08:55

KADA me kritikuje opozicija u Srbiji okupljena oko Dragana Đilasa, to znači da ja dobro radim i ja ih pozivam da me što više kritikuju, a ja ću da pojačam svoje aktivnosti na dobrobit građana. I ja sam ponosan kada me takvi kao što je Dragan Đilas napadaju.

ПАЛМА: Када ме критикује ова опозиција, то значи да добро радим

Foto: Novosti

- Kada me napadnu ti lopovi, siledžije, ludaci i kriminalci ja imam još veću popularnost među građanima. Što ne kažu Dragan Đilas i ti njegovi "malo je Palma odveo u Egipat, samo 144 čoveka, ja iz opozicije bih odveo 500 ljudi." Tako da se takmičimo, a ne lažima - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma u intervjuu za TV Kopernikus u Hurgadi, a na pitanje voditelja da li je video kako ga napada opozicija da troši budžetska sredstva za putovanje lekara.  

- Ali ti iz te Đilasove opozicije ne zaslužuju da ove moje reči iz Hurgade putuju i da oni to slušaju. Ceo trošak kompletnog putovanja i boravka u Hurgadi 144 člana delegacije u kojoj je 125 zdravstvenih radnika iz kovid zona iz 18 zdravstvenih ustanova platio je donator koji je želeo da ostane diskretan. Mi smo dobili ovde u Hurgadi najpovoljnije cene zato što je vlasnik lanca hotela Titanik moj prijatelj i zato što sam ja pre dve godine u Hurgadi proglašen za najpopularnijeg stranca i zato sam dobio Oskar popularnosti. Kada dođe državni revizor u Skupštinu grada Jagodine, on vidi tu stavku donacija i takođe vidi da li su te pare namenski potrošene - kaže Marković.

- Kada su u pitanju lekari, medicinske sestre i tehničari, oni nemaju cenu, ništa za njih ne možemo da kažemo da je skupo. Oni su u ovoj kovid eri najhumaniji i najugroženiji, jer su svakodnevno u kontaktu sa pacijentima obolelim od kovida i njihov posao je danas najteži u poslednjih 50 godina. Ja sam ponosan kada nekog usrećim, tako sam radio i kao dete i tako me otac vaspitao. Ja to ne radim zbog političkih poena. Od 2004. do 2021. godine 70.000 građana je putovalo negde u našoj organizaciji. I sve su donatori platili, osim odlaska đaka sa teritorije grada Jagodine koji su završili 4. i 8. razred osnovne škole i onih koji su završili srednju školu na more, jer je to plaćano iz budžeta grada Jagodine. Sva ostala putovanja, uključujući i ovo, platili su donatori. Samo ove godine smo sredstvima od donatora vodili 900 lekara i medicinskih sestara u Hurgadu u aprilu i sada i u Paraliju u junu mesecu. Vodili smo i 992 poljoprivrednika u Paraliju krajem avgusta, početkom septembra.

Neka opozicija pokrene neke svoje stare veze kada su bili na vlasti. Ali te su veze bile samo u korist njihovih džepova, a ne za građane. Razlika između mene i njih je što su oni sami putovali na egzotične destinacije kako bi tamo otvarali račune, a ja vodim lekare, poljoprivrednike, studente...  - istakao je Marković.

- Naši zdravstveni radnici su iz "crvenih" zona došli na Crveno more i opet se vraćaju da spasavaju živote i ponosan sam što sam im bar malo pomogao da se opuste nakon 18 meseci žestoke borbe protiv korone, a to ih, nažalost, čeka i kada se vrate - poručio je Palma.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIGOVI I ORLOVI DEMONSTRIRAJU SILU NA PEŠTERU: Pogledajte kako izgleda moćna avijacija Vojske Srbije (VIDEO)