"HRVATSKA JE UPLAŠENA OD JAČANJA SRBIJE" Vulin: Iz straha napadaju Vučića na svim planovima

Tanjug

24. 10. 2021. u 23:45

HRVATSKA je uplašena od jačanja Srbije, a, kako prepoznaje predsednika Aleksandra Vučića kao nosioca takve Srbije, napadaće ga na evropskom, regionalnom i unutrašnjem planu, izjavio je večeras ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

ХРВАТСКА ЈЕ УПЛАШЕНА ОД ЈАЧАЊА СРБИЈЕ Вулин: Из страха нападају Вучића на свим плановима

Foto: MUP

- Napadaće ga na evropskom putu ne bi li u Evropi napravili probleme i pokušali da naruše njegov autoritet. Napadaće ga na regionalnom planu tako što praviti od njega strašnog čoveka, koji diže srpsku vojsku, koja samo što nije ušla u Sarajevo ili Zagreb i pokušava da okupira čitavu bivšu Jugoslaviju. Napadaće ga i na unutrašnjem planu tako što će naći koliko god hoćete Ðilasa i Marinika, koji će papagajski ponavljati napade", rekao je Vulin i ocenio da se na sva tri plana radi - dogovoreno i orkestirirano".

Vulin je to rekao u emisiji Hit Tvit na TV Pink, komentarišući predlog Hrvatske akademije nauka i umetnosti (HAZU) upućen Vladi da kao jedan od uslova za pristupanje Srbije EU zatraži da zvanični Beograd, kako navode, "javno i nedvosmisleno prizna hrvatski jezik kao poseban i nezavistan standardni jezik i jedan od službenih jezika EU".

Ministar je rekao da postoji "organizovana kampanja hrvatske države i svih slojeva hrvatskog društva protiv Srbije i Vučića iz straha da će izgubiti regionalni primat".

- Što se mene tiče, nek nam stave veto na članstvo u EU. Ako treba da uđemo u EU da bismo lečili hrvatske komplekse, hvala, ali nema potrebe - rekao je Vulin.

Vulin je rekao da je za njega najbolja definicija nacije da je nacija "zajednica jezika".

- Ako govorite jezik drugog, pitanje je kako ćete objasniti svoju naciju. Hitler, kada je vladao Nemačkom, izmišljao je nazive, pravili su veštačke reči. Vrlo je interesantno da Hrvati prave i izmišljaju reči - rekao je Vulin.

Ocenio je i da je "vrlo zanimljivo da hrvatska politika brani postojanje Bunjevcima".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (18)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a